Válogatott: Nem lepne meg, ha újra behívnák – edzője Dzsudzsákról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.31. 15:50
Fabio Viviani, az Arab Emírségek labdarúgó-bajnokságában szereplő al-Ittihad Kalba vezetőedzője a Magyar Időknek elmondta, úgy véli, Dzsudzsák Balázs hamarosan újra meghívót kap Marco Rossitól a magyar válogatottba.

Mint ismert, Dzsudzsák szerződése lejárt a nyáron korábbi csapatánál, az al-Vahdánál. Noha hónapokig úgy tűnt, Európában folytathatja pályafutását, a magyar válogatott csapatkapitánya végül maradt az arab futball világában, s az al-Ittihad Kalba csapatához szerződött.az al-Ittihad Kalba csapatához szerződött.

Marco Rossi szövetségi kapitány a kinevezése után elmondta, addig nem hívja be a 31 esztendős támadót a nemzeti együttesbe, amíg nem lesz csapata, az októberi, görögök és észtek elleni összecsapáson pedig a szakvezető azzal indokolta Dzsudzsák mellőzését, hogy még nem került megfelelő erőnléti állapotba.

Fabio Viviani, az al-Ittihad Kalba vezetőedzője a Magyar Időknek most elárulta, Marco Rossival folyamatosan egyeztet Dzsudzsákról, s nem lepné meg, hogy ha a szélső legközelebb már ott lenne a válogatott keretében.

„Rendszeresen beszélek telefonon Marcóval, természetesen Dzsudzsákról. Amikor leigazoltuk Balázst, másnap becseréltem egy félidőre, bár még gyengécske volt az erőnléte. Sőt a javunkra megítélt tizenegyest is vele, a csapatkapitánnyal végeztettem el, be is rúgta. Aztán később könnyebben megsérült, két bajnokit kihagyott, de utóbbi két mérkőzésünkön újra kezdő volt.”

„Javul a kondíciója ahhoz képest, amikor ide került hozzánk, ég és föld. De van még hová fejlődnie. Hogy Marco behívja-e az észtek és a finnek ellen készülő keretbe? Ez a kapitány kompetenciája, de nem lepne meg, ha beválogatná. Nálam eleinte a jobb oldalon játszott, ballábas tükörszélsőként befelé kellett cseleznie, lövőhelyzetet keresve. Legutóbb pedig a 10-es poszton irányítóként, vagy ahogy mi, olaszok mondjuk, registaként vettem figyelembe. Jól játszott.”

Az olasz tréner szavaiból ítélve könnyen elképzelhető, hogy Dzsudzsák Balázs már meghívót kap Marco Rossitól a magyar válogatott soron következő, november 15-ei (Észtország), valamint a három nappal későbbi (Finnország elleni) találkozójára.

NEMZETEK LIGÁJA
C-LIGA, 2. CSOPORT
A HÁTRALÉVŐ CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
November 15., csütörtök

20.45: Görögország–Finnország
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Szeptember 8., szombat
Finnország–MAGYARORSZÁG 1–0
Észtország–Görögország 0–1
Szeptember 11., kedd
MAGYARORSZÁG–Görögország 2–1
Finnország–Észtország 1–0
Október 12., péntek
Görögország–MAGYARORSZÁG 1–0
Észtország–Finnország 0–1
Október 15., hétfő
Észtország–MAGYARORSZÁG 3–3
Finnország–Görögország 2–0

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Finnország 4 4 5–0 +5 12
2. Görögország 4 2 2 3–4 –1 6
3. MAGYARORSZÁG 4 1 1 2 5–6 –1 4
4. Észtország 4 1 3 3–6 –3 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik