Válogatott: Nem fogok arra hivatkozni, hogy fáradt vagyok – Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.08. 11:04
null
Szélesi Zoltánban nincs félelem, szeretne jó eredményeket elérni (Fotók: Koncz György)
A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön felkészülési mérkőzést játszik Luxemburggal, az elutazás előtt szerda délelőtt Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány és a csapathoz visszatérő Nikolics Nemanja válaszolt a sajtó kérdéseire. 

Szélesi Zoltánt a sajtótájékoztató elején Nikolics visszatéréséről kérdezték, ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az Egyesült Államokban légióskodó csatár csapatba építésével nem lehet probléma, hiszen nem először tagja a válogatottnak. Hozzátette, akár kezdő is lehet a csütörtöki mérkőzésen.

Ezután a luxemburgi meccs előtti napokról beszélt:

„Mint korábban is említettem, nagyon rövid idő állt a rendelkezésünkre, de ezalatt megpróbáltuk a lehető legjobbat kihozni a felkészülésből. Azt gondolom, nem végeztünk rossz munkát, pozitív a hangulat, a srácok fókuszálnak a két mérkőzésre, bízom benne, hogy ezzel nem lesz probléma. A szurkolók felé szeretnénk olyan mentális hozzáállással kirukkolni, ami elvárható a válogatott minden egyes tagjától és a csapattól egyaránt.

Természetesen kitért a nemrég kinevezett szövetségi kapitányra, Georges Leekensre is, aki az együttessel tart Luxemburgba. Szélesi elmondta, a belga szakember jelenleg tapasztalatokat gyűjt, megfigyel, beszélget a játékosokkal, illetve a stábbal. Szakmailag még nem kívánta jellemezni, ám nagyszerű embernek tartja, aki pozitív szemléletű, fontosnak tartja, hogy a srácok egymás közt jó hangulatban tudjanak dolgozni és hisz benne, hogy ebből jó eredményt lehet kihozni.

Azzal kapcsolatban, hogy a következő két összecsapáson ő irányítja a válogatottat, Szélesi így beszélt:

„Nagyon-nagy elszántsággal és nagy izgalommal vágtam neki a munkának. Félelem nincs bennem, bár természetesen nagy a kihívás. Szeretném jó eredménnyel és jó játékkal zárni ezt a két mérkőzést.

Ezt követően Nikolics Nemanja állt a mikrofonok elé, aki azzal kezdte, hogy nagyon jó egy év után megint a válogatottal lenni.

A válogatottba visszatérő Nikolics Nemanja népszerű a szurkolók körében
A válogatottba visszatérő Nikolics Nemanja népszerű a szurkolók körében

Nagyon motivált vagyok, azt szeretném, hogy két győzelemmel zárjuk az évet. Egyik sem lesz könnyű meccs, meg kell dolgozni a sikerért. Úgy gondolom, felkészültünk a Luxemburg elleni találkozóra. A többiekkel ellentétben nekem most ért véget a szezon, a pályafutásom során először fordult elő, hogy nyáron nem volt szünet. Rengeteg mérkőzést játszottam, a sérülések elkerültek, minden meccsen pályára léptem az MLS-ben. Ennek ellenére, miként többször elmondtam, nem fogok arra hivatkozni, hogy fáradt vagyok, vagy nem tudom megszokni az időjárást. Mentálisan jó állapotban vagyok, és – még egyszer hangsúlyozom – nagyon motivált.”

Hozzátette, mint minden meccsre, erre a két találkozóra is úgy készül, hogy gólt akar szerezni. A válogatottban ráadásul már régen talált be, itt az ideje. Várja azt az időt, amikor ugyanolyan pozíciót kap a nemzeti együttesben, mint a klubjában. A csapattársak nagyon jól fogadták, kiemelte, hogy remek a hangulat a válogatottban. Georges Leekensszel is beszélgetett már.

„Néhány szót már váltottunk, kérdezte, hogy érzem magam Amerikában, milyen a liga, hogyan szoktam meg a ritmust. Inkább csak általánosságokról társalogtunk, mélyebb dolgokba egyelőre nem mentünk bele. Egyébként szimpatikusnak találtam, most még csak figyeli a játékosokat, ismerkedik a közeggel, Magyarországgal. Remélem, együtt sikeresek leszünk.

A luxemburgi meccsel kapcsolatban elmondta, nem számít könnyű találkozóra, az ellenfél korábban a franciák és a bolgárok ellen is döntetlent ért el. De mindenképpen a magyar válogatottnak kell diktálnia a tempót, és nem hozzájuk alkalmazkodni, hanem azt játszani, amit az elmúlt napokban gyakoroltak a mieink.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Dibusz Dénes(Ferencváros),Gróf Dávid(Budapest Honvéd),Kovácsik Ádám(Videoton)
Védők:Bese Barnabás(Le Havre – Franciaország),Kádár Tamás(Dinamo Kijev – Ukrajna),Korcsmár Zsolt(Midtjylland – Dánia),Korhut Mihály(Hapoel Beer-Seva – Izrael),Szabó János(Paks),Vinícius(Videoton)
Középpályások:Balogh Balázs(Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám(Bologna – Olaszország),Pátkai Máté(Videoton)
Támadók:Böde Dániel(Ferencváros),Dzsudzsák Balázs(al-Vahda – Egyesült Arab Emírségek),Lovrencsics Gergő(Ferencváros),Németh Krisztián(New England Revolution – Egyesült Államok),Nikolics Nemanja(Chicago Fire – Egyesült Államok),Priskin Tamás(Ferencváros),Sallai Roland(APOEL – Ciprus),Stieber Zoltán(D. C. United – Egyesült Államok),Ugrai Roland(Diósgyőri VTK),Varga Roland(Ferencváros)

A MAGYAR VÁLOGATOTT NOVEMBERI MECCSEI
Nov. 9. (csütörtök), 20.00:Luxemburg–Magyarország (felkészülési)
Nov. 14. (kedd), 20.15:Magyarország–Costa Rica (felkészülési)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik