Válogatott: Storcknak nem áll szándékában sokat változtatni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.30. 17:34
A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck a hétvégén Pakson (is) járt, a Békéscsaba elleni bajnoki mérkőzést tekintette meg élőben. A találkozót megelőzően a kapitány rövid exkluzív interjút adott a paksifc.hu-nak.

„Összességében elégedettek lehetünk, mivel kevesen vártak tőlünk olyan teljesítményt, mint amit Új-Zélandon nyújtottunk – tekintette vissza az U20-as vb-re az azóta egy szinttel feljebb lépő Bernd Storck. – Sok új játékos került a keretbe – többek között Lenzsér Bence innen, Paksról –, akiket nem volt egyszerű csapattá formálni. Mégis olyan játékot mutattunk, ami sokak számára váratlan volt. Ilyen szempontból elégedettek lehetünk. Helytálltunk olyan nemzetek válogatottjaival szemben, mint Brazília, Nigéria vagy a későbbi világbajnok Szerbia. Sajnos utóbbival elég szerencsétlen meccset játszottunk, pedig ha legyőzzük, továbbjuthattunk volna.”Bernd Storck. – Sok új játékos került a keretbe – többek között Lenzsér Bence innen, Paksról –, akiket nem volt egyszerű csapattá formálni. Mégis olyan játékot mutattunk, ami sokak számára váratlan volt. Ilyen szempontból elégedettek lehetünk. Helytálltunk olyan nemzetek válogatottjaival szemben, mint Brazília, Nigéria vagy a későbbi világbajnok Szerbia. Sajnos utóbbival elég szerencsétlen meccset játszottunk, pedig ha legyőzzük, továbbjuthattunk volna.”

„Nyilván ez volt az egyik ok – válaszolta Storck arra kérdésre, az U20-as szereplés áll-e szövetségi kapitánnyá kinevezése mögött. – Azonban az is mellettem szólt, hogy eddig is szoros kapcsolatot ápoltam a válogatottal, sokat tudtam róla, ismertem az ott folyó munkát, és Dárdai Pállal is egyezőek voltak az elképzeléseink. Jó felfogásban vívták meg az eddigi mérkőzéseket, jó helyen is állunk, tehát nem áll szándékomban sok változtatást végrehajtani. Mindig az a kérdés, honnan szerződtessenek új kapitányt. Kívülről érkező embert ültessenek az előző helyére, vagy inkább belső munkatárssal oldják meg a pótlást. Az első esetben mindig nagy változtatások szoktak történni, míg a második variációnál esélyt adnak a folytonosságra. Úgy gondolom, a mi helyzetünkben ez utóbbira volt szükség, és ezért is döntöttek mellettem.”

„Ne várja tőlem, hogy bárki nevét is megemlítsem most ebben a beszélgetésben – reagált Storck arra, kit keresett Pakson. – Nyilván nem véletlenül választottam ezt a mérkőzést. Maradjunk annyiban, Paks szép kisváros, és én nagyon kíváncsi voltam már rá. De félretéve a tréfát, nem szeretnék konkrét labdarúgókról beszélni. Korainak tartom még, hiszen ez még csak a második forduló. Van kiszemeltem. Egyébként jobb szeretem tévén keresztül nézni a játékosokat, olyankor nem tudják, hogy figyelem őket. Most azonban arra is kíváncsi vagyok, milyen munkát végeznek bemelegítéskor.”

„Az eddigi ittlétem alatt sikerült egy olyan stábot magam köré gyűjteni, amelyik remekül végzi a munkáját. Remek emberek alkotják a csapatot, megbízom bennük. Az általuk nyújtott segítség teszi lehetővé számomra azt, hogy mindkét poszton megálljam a helyem” – jelezte Storck, hogyan tudja összeegyeztetni a sportigazgatói és a kapitányi funkciót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik