Válogatott: „Nekünk nincs Dzsudzsákhoz hasonló játékosunk”

HUBER TAMÁS (Breszt)HUBER TAMÁS (Breszt)
Vágólapra másolva!
2018.06.06. 09:35
null
Reméljük, Dzsudzsák Balázs kapcsán beigazolódik a fehéroroszok félelme (Fotó: Földi Imre)
A magyar labdarúgó-válogatott szerdán este Bresztben játszik felkészülési mérkőzést Fehéroroszország válogatottjával. Artem Fando helyi sportújságírót arról kérdeztük, milyen erőviszonyokat képvisel a jelenlegi fehérorosz csapat, illetve kik a kulcsjátékosok, és melyik magyartól tartanak a leginkább.

 

„A fehérorosz csapatnak jelenleg nincsenek igazán kiemelkedő játékosai. Az előző generáció többre volt hivatott, Aljakszandr Hlebbel, Cimafej Kalacsovval, vagy éppen Szjarhej Karnyilenkával. A mostani csapatból Ihar Sztaszevics (32, BATE, középpályás) és Pavel Szavicki (23, Dinamo Breszt, szélső) képviselnek magasabb szintet a többi játékossal szemben, hozzájuk fűzünk nagyobb reményeket.

A magyarok elleni és a többi felkészülési meccs is egyfajta teszt, jelenleg a Nemzetek Ligájára való felkészülés a legfontosabb a válogatott számára. A szövetségi kapitány, Ihar Krivusenka 2018 őszéig írt alá a válogatottal, így az ő jövője szempontjából is fontos, hogy mire lesz képes a csapat az új sorozatban.

Ami a magyarokat illeti, Dzsudzsák Balázstól tartok a leginkább. Ő gyors játékos, nekünk nincs hasonló futballistánk a szélen. Biztos vagyok benne, hogy meggyűlik a bajunk vele.

Hogy mivel tudnánk meglepni a magyar csapatot? Igazság szerint nem is tudom. Talán akkor nyerhetünk, ha minden játékosunk a legjobbját nyújtja. Minden bizonnyal nem mi dominálunk, védekezni fogunk, és elsősorban a kontrákra leszünk berendezkedve” – fogalmazott lapunknak Artem Fando, a Presszbol újságírója.

A fehéroroszok két felkészülési mérkőzést játszottak már ebben az évben. Idegenben Azerbajdzsánt 1–0-ra, Szlovéniát 2–0-ra győzték le. A Nemzetek Ligájában a D jelű liga 2. csoportjában San Marino, Moldova és Luxemburg ellen szerepelnek majd.

A VÁLOGATOTT JÚNIUSI PROGRAMJA
Június 6. (szerda), 19.00, Breszt:Fehéroroszország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport)
Június 9. (szombat), 17.30, Budapest, Groupama Aréna:MAGYARORSZÁG–Ausztrália (Tv: M4 Sport)

A MAGYAR VÁLOGATOTT SZŰKÍTETT KERETE
KAPUS: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC)
VÉDŐK: Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien – Kína), Hegedűs János (Puskás Akadémia FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland – Dánia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Szabó János (Paksi FC), Tóth Bence (Videoton FC), Vinícius (Videoton FC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kleinheisler László (Asztana – Kazahsztán), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Videoton FC), Szoboszlai Dominik (FC Liefering – Ausztria), Vadócz Krisztián (Kitchee SC – Hongkong), Varga József (Videoton FC)
TÁMADÓK: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Varga Kevin (Debreceni VSC), Varga Roland (Ferencváros)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik