Válogatott: négy magyar az 500 legfontosabb játékos között

Vágólapra másolva!
2016.02.26. 18:23
null
A World Soccer kiválasztotta a világ 500 legfontosabb játékosát (Fotó: worldsoccer.com)
A World Soccer magazin különböző szempontok alapján összeállítást készített a világ 500 „legfontosabb” labdarúgójáról, akik között négy magyar is helyet kapott.

 

A World Socceren megjelenő cikk első bekezdésében a szerzők rögtön leszögezik, szinte lehetetlen feladat összehasonlítani a más-más kontinensen, országban és bajnokságban futballozó játékosokat, ezért az általuk készített szubjektív listán azok a labdarúgók szerepelnek, akik az utóbbi időben – főképp a pályán nyújtott remek teljesítményüknek köszönhetően – az újságok címlapjaira kerültek, nagy népszerűségnek örvendenek és a nevüket gyakran emlegetik.

A névsorban az angol, a német és a spanyol bajnokságból 50-50, a francia és az olasz élvonalból 40-40 játékos kapott helyet, a közepes erejű bajnokságokból 15-25 futballista került be, míg a nemzetközi viszonylatban kevésbé fajsúlyos ligákat 5-10 játékos képviseli.

A készítők törekedtek rá, hogy a franciaországi Európa-bajnokságon részt vevő válogatottakból legalább három-három játékos helyet kapjon a névsorban, és azok a játékosok sem maradhattak ki, akik valószínűleg ott lesznek a Copa Américán vagy a riói olimpián.

Száz szónak is egy a vége: a magyar futballisták közül Böde Dániel, Dzsudzsák Balázs, Nikolics Nemanja és Király Gábor került fel az 500-as listára – többek között Edin Dzeko és Obafemi Martins kárára.

A teljes listát ide kattintva érheti el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik