Válogatott: „Nagyot szakíthatunk Bukarestben”

Vágólapra másolva!
2014.09.22. 09:06
null
Legutóbb nem sikerült...(Fotó: Mirkó István)
A Digi Sport Reggeli Start című műsorában a Magyar Labdarúgó-szövetség szakmai bizottságának elnöke, Gellei Imre beszélt Pintér Attila szövetségi kapitány leváltásának hátteréről, és kitért az új kapitányra, Dárdai Pálra is.  

A szakmai bizottság elnöke, Gellei Imre kérdésre válaszolva először arról beszélt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában, hogy Pintér Attila kinevezésekor nem kérte ki a szakmai bizottság véleményét az MLSZ vezetősége. A „mi lett volna ha..." felvetésre, pedig nem kívánt reagálni. Ellenben az északírek elleni találkozóról, az azt követően kialakult helyzetről hosszasan beszélt.

„Nagyon rosszul, személyes kudarcként is éltem meg a vereséget" – kezdte az elemzést Gellei, aki rögtön hozzátette, hogy nyolc hónapja nagyon nehéz helyzetben vette át a csapatot Pintér Attila szövetségi kapitány.

„Voltak előzményei ennek, hiszen Pintér Attila kinevezése előtt a bukaresti és az amszterdami vereségeket követően szétesett a régi csapatszellem. Teljesen új csapatot kellett építeni. Több játékos pedig már nem tudta ugyanazt a játékot nyújtani, mint korábban Egervári Sándor idejében, amikor még külföldön szerepeltek. Pintér Attila nagyon sok új játékost próbált ki, a személyes véleményem szerint ez a csapategység rovására mehet” – fogalmazott Gellei.

A korábbi kapitány, aki jelenleg a zalaegerszegi utánpótlásban is dolgozik (amellett, hogy az MLSZ szakmai bizottságának elnöke) kitért arra, hogy az északírek elleni vereség után a szövetség egy szakmai elemzést kért az általa vezetett bizottságtól. A testület a kapitányváltás kérdésében nem volt egységes.

„A szakmai bizottság megosztott volt ebben a kérdésben, de úgy gondolom, Dárdai Pállal csatába tudunk menni Bukarestben, mert itt többről van szó, mint egy szimpla mérkőzésről. Óriásit lehet szakítani, mind morális, pontbeli és minden egyéb értelemben. Jól ismerem Palit, aki egy olyan csapatot fog összerakni, amely a megadás legkisebb jelét sem fogja mutatni" – bizakodott a jó eredményben Gellei az októberi, romániai selejtező kapcsán.

„Amikor kapitány voltam, Dárdai már reggel hét órakor kávézgatott és latolgatta, hogy mi hogy lesz az aktuális meccsen. A későbbi karrierépítése szempontjából is fontos lehet számára ez a megbízatás. Ez Pali, a szövetség és az ország közös érdeke" – véli Gellei.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik