Válogatott: Most nem vághatnak nyakon csak úgy, poénból a játékosok – Szélesi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.09. 12:37
Nehéz összecsapásra számít Luxemburg és Costa Rica ellen a magyar labdarúgó-válogatottat ideglenes szövetségi kapitánya, Szélesi Zoltán. Az U17-es válogatottunkat irányító szakember azt is elmondta, mit vár a játékosoktól ezen a két találkozón, valamint mennyire szólhat bele munkájába a helyét nemsokára átvevő Georges Leekens.

Szélesi Zoltán a soron következő két felkészülési meccsen irányíthatja a nemzeti csapatot. Ma este idegenben játszunk Luxemburggal, jövő hét kedden pedig Costa Ricát fogadjuk. A megbízott szövetségi kapitány a válogatott egyik szponzorának, a Molnak elmondta Telkiben, mit vár a játékosoktól ezen a két találkozón.Szélesi Zoltán a soron következő két felkészülési meccsen irányíthatja a nemzeti csapatot. Ma este idegenben játszunk Luxemburggal, jövő hét kedden pedig Costa Ricát fogadjuk. A megbízott szövetségi kapitány a válogatott egyik szponzorának, a Molnak elmondta Telkiben, mit vár a játékosoktól ezen a két találkozón.

„Két jó meccs áll előttünk, Luxemburg ellen dominálni szeretnénk, de készen kell állnunk, mert egy nagyon veszélyes kontrázó ellenfél vár ránk. Costa Rica ellen egészen más meccsre kell készülnünk, vélhetően ők akarják majd irányítani a játékot, így ott majd elsősorban arra leszek kíváncsi, mennyire tudunk szervezetten védekezni, és tudunk-e gyors, hatékony kontratámadásokat vezetni” – vázolta elvárásait a molcsapat.hu-nak Szélesi.

A Németországot és Franciaországot is megjáró korábbi védő azt is elárulta, hogy közös programokat szervez a játékosoknak, hiszen bár nem tizenegy együtt futballozó barátként kell viselkedniük a pályán, fontos számára, hogy meglegyen a megfelelő csapategység. Vele viszont ideiglenes kinevezése óta kénytelenek kissé másként bánni.

„Most nem vághatnak nyakon csak úgy, poénból a játékosok az edzéseken, és én sem tehetem meg ezt velük – mondta Szélesi. – Ez most más helyzet, de a játékosok ismernek, tudják, milyen vagyok, így nincs különösebb gond az ismerkedéssel."

A felkészülést szemmel tartja Georges Leekens is, aki az említett két találkozót követen veszi majd át a Szélesi helyét, addig viszont nem szeretne beleszólni elődje munkájába.

„Az elnök úr is közölte, ez a két meccs az enyém, az én felelősségem a csapat összeállítása és felkészítése, hiszen Leekens úr még csak most ismerkedik a játékosokkal, a játékunkkal, az NB I-gyel, sőt még Telkiben is új számára minden. Természetesen mindent egyeztetek vele, megosztom vele a tapasztalatokat, mindenben segítem a munkáját" – szögezte le Szélesi, aki – bár ez egyelőre nem hivatalos – valószínűleg marad a stábban a belga kapitány érkezése után is.

„Nincs két egyforma edző, természetesen nekem is kicsit mások az elképzeléseim, mint az előző kapitánynak, ezt azzal is jeleztem, hogy nem ctrl+c-vel hívtam össze a legutóbbi keretet. Ugyanakkor ha Leekens úr hasonlóan látja majd a dolgokat, annak örülök, mert jó visszajelzés.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT NOVEMBERI MECCSEI
Nov. 9. (csütörtök), 20.00:
Luxemburg–Magyarország (felkészülési) – élőben az NSO-n
Nov. 14. (kedd), 20.15: Magyarország–Costa Rica (felkészülési) – élőben az NSO-n

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Dibusz Dénes(Ferencváros),Gróf Dávid(Budapest Honvéd),Kovácsik Ádám(Videoton)
Védők:Bese Barnabás(Le Havre – Franciaország),Kádár Tamás(Dinamo Kijev – Ukrajna),Korcsmár Zsolt(Midtjylland – Dánia),Korhut Mihály(Hapoel Beer-Seva – Izrael),Szabó János(Paks),Vinícius(Videoton)
Középpályások:Balogh Balázs(Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám(Bologna – Olaszország),Pátkai Máté(Videoton)
Támadók:Böde Dániel(Ferencváros),Dzsudzsák Balázs(al-Vahda – Arab Emírségek),Lovrencsics Gergő(Ferencváros),Németh Krisztián(New England Revolution – Egyesült Államok),Nikolics Nemanja(Chicago Fire – Egyesült Államok),Priskin Tamás(Ferencváros),Sallai Roland (APOEL – Ciprus),Stieber Zoltán(D. C. United – Egyesült Államok),Ugrai Roland(Diósgyőri VTK),Varga Roland(Ferencváros)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik