Válogatott: Mit tagadjam, hiányzik a játék – Gera

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.24. 15:18
null
Marco Rossi és Gera Zoltán a válogatott edzésén (Fotó:mlsz.hu)
A magyar labdarúgó válogatott másodedzője, valamint az NB I-ben szereplő Ferencváros edzői stábjának tagja, Gera Zoltán a molcsapat.hu-nak adott nemrégiben interjút, amelyben elmondta, hiányzik neki a futball.

 

Könnyebbre számítottam – válaszolta Gera Zoltán arra a kérdésre, hogy milyen érzés a pálya széléről irányítani azt a csapatot, amit korábban játékosként irányított. – Mit tagadjam, hiányzik a játék. Nagyon szeretem a labdarúgást, és ez nagy váltás számomra, ami a napi munkát illeti. Abból a szempontból viszont mégsem akkora, hogy a közeg megmaradt, ugyanazokon a helyeken, ugyanazokkal az emberekkel dolgozom együtt, és mivel a válogatottnál és a Ferencvárosnál is nagyon barátságos, befogadó közösség dolgozik, ez nagyban megkönnyíti a beilleszkedésemet.”

A legfontosabb szerepem talán az, hogy én vagyok a kapocs a játékosok és a Marco Rossi vezette stáb között. Mivel mindegyik játékost ismerem, és sokakkal van kimondottan közvetlen viszonyom, nekem könnyebben elmondják, mi nyomja a szívüket, mit látnak problémásnak a csapat környékén, vagy akár azt is, hogy milyen posztokon, milyen szerepkörben érzik magukat a legjobban. Megváltozott a helyzetem, és be kell vallanom, nem érzem úgy, hogy annyit tudnék segíteni a vonalon kívülről, amennyit a pályán hozzá tudtam tenni a csapathoz. A pályán kívül alaposan beszűkülnek a lehetőségek, egy-egy meccs alatt nagyon kicsi a mozgástér. Egyszerű az oka: a játékosok nem hallják, amit a vonal mellől bekiabál nekik az ember” – mondta a 97-szeres válogatott ex-játékos.

Arról is kérdezték Gerát, hogy ki lehet a jelenlegi válogatott vezére.

Szerintem most nálunk többen is vannak, akik képesek lehetnek betölteni ezt a szerepet. Gulácsi Péter sokat beszél, irányítja a védelmet, és hasonló a helyzet Kádár Tomival is. Aztán ott van Szalai Ádi, aki abszolút átérzi, mit jelent csapatkapitánynak lenni. De persze ez a bizonyos vezér ideális esetben középpályás, úgyhogy ebből a szempontból Nagy Ádinak lenne a leginkább testhezálló a feladat a jelenlegi keretből Dzsudzsák Balázs távollétében.

„Az első három Nemzetek Ligája-mérkőzésen viszont folyamatosan érezni lehetett, hogy lépegetünk előre. Kellett egy kis idő, hiszen új szakmai stáb és új koncepció van a csapatnál, ennek ellenére játékban mindegyik meccsen sikerült előre lépnünk, ha az eredmény nem is feltétlenül mutatta. Én úgy gondolom, van potenciál a mostani válogatottban. Vannak hiányposztok, amikre még meg kell találni a megfelelő játékosokat, de ha az olyan tehetséges játékosok, mint Sallai Roland, vagy éppen Nagy Dominik folyamatos játéklehetőséghez jutnak, még sok örömünk lesz a játékukban– nyilatkozta Gera Zoltán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik