HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.11.14 22:52 Frissítve: 2017.11.14 23:11

Válogatott: Meg kell tanulnunk, hogyan kell eredményesen játszani – Nikolics

Mint megírtuk, a magyar labdarúgó-válogatott győzelemmel zárta az évet, felkészülési mérkőzésen Nikolics Nemanja góljával 1–0-ra legyőzte a világbajnoki résztvevő Costa Ricát a budapesti Groupama Arénában. Az összecsapás után a győztes gólt szerző Nikolics, valamint Varga József értékelt a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak.

HIRDETÉS
Nikolics gólja győzelmet ért Costa Rica ellen (Fotó: Török Attila)

 

„Nem volt egyszerű, nem ilyen két meccsre számítottam, itt főleg a luxemburgi összecsapásra gondolok – kezdte Nikolics. – Nagyon fontos volt, hogy milyen lesz a reakció a luxemburgi mérkőzés után, és ezúton is szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy kint voltak. Nagyon sok negatív hangot lehetett hallani a médiában, ami persze normális. Lehet, hogy nem a legszebb, de eredményes találkozó volt. Ennek a csapatnak meg kell tanulnia, hogyan kell eredményesen játszania, azaz mindegy, hogy csúnya vagy szép játékkal, de meg kell nyernie a mérkőzéseket.”

„A luxemburgi és a mai meccset is együtt veszítettük el, illetve nyertük meg. Nagyon sok játékos sérült, sok új ember kapott ma lehetőséget, de le a kalappal a srácok előtt. Fontos győzelmet arattunk, ám ezzel nem hoztuk helyre a luxemburgi meccset. Most van pár hónapunk elkezdeni a felkészülést a következő selejtezősorozatra.”

„Luxemburgban négy-három-háromban, míg ma négy-négy-egy-egyben, vagy inkább négy-négy-kettőben játszottunk, ami ugyanúgy fekszik nekem. Természetesen szeretem, amikor van egy olyan centertársam, aki meg tudja tartani a labdákat, és ezzel területet nyit nekem. Mindkét pozícióban jól érzem magam, a legfontosabb, hogy pályán legyek, és akkor nagy gond nem lehet. Örülök, hogy ma is gólt szereztem, és hogy meg tudtuk nyerni a meccset.”

Varga József bízik abban, hogy ez a siker erőt adhat a folytatásra a téli pihenőt követően.

„Először is szeretném nagyon megköszönni, hogy újra a válogatott tagja lehettem, és pályára léphettem, ez nekem mindig hatalmas megtiszteltetés. Ebben az évben nem nyújtottunk olyan teljesítményt, amilyenre képesek lennénk, voltak be nem kalkulált vereségek, de az év utolsó meccsére mindenki felszívta magát, így azt az arcunkat mutattuk, ami kellett.”

„Küzdöttünk, csúsztunk-másztunk egymásért, rúgtunk egy gólt. Nyilván van hova fejlődnünk, tudjuk mi is, de ez jó alapot nyújthat. Kicsit jobb szájízzel megyünk ezzel a győzelemmel a téli szünetre. Az új esztendőben pedig bizakodást adhat arra, hogy jobban fogunk teljesíteni, és össze tudunk kovácsolódni.”

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Costa Rica 1–0
(Nikolics 37.)
Budapest,
Groupama Aréna, 9860 néző. V: Harkam (osztrák)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.25 10:14:52

Magyar válogatott MAROSI GERGELY, PÓR KÁROLY

Aktivizáltuk Kleinheislert; pontosabb támadópasszok – az InStat számait elemeztük.

2018.09.20 23:15:50

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Zsiborás Gábort, az FTC és az MTK négyszeres válogatott labdarúgóját ma huszonöt éve, szeptember 21-én több százan kísérték el az utolsó útjára a Farkasréti temetőben. Felesége megrendülten fogadta a részvétnyilvánításokat, az ikrek pedig nagy valószínűséggel képtelenek voltak felfogni, feldolgozni mi történik körülöttük.

2018.09.13 13:23:22

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Szolid öröm, kitörő feszültség, végül ölelés és mosoly.

2018.09.12 22:38:45

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Egy szövetségi kapitány maximum annyit tehet, amennyit Marco Rossi tett a görög meccs előtt. Hogy hitet ad a majd’ egy éve nyeretlen társaságnak, önbizalmat a cselekhez, a lövésekhez, például a korábbi akadémiai reménységeknek.

2018.09.12 22:40:33

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Lesz első az egyenlők között.

HIRDETÉS
HIRDETÉS