nemzetisport.hu 2017.11.14 22:52 Frissítve: 2017.11.14 23:11

Válogatott: Meg kell tanulnunk, hogyan kell eredményesen játszani – Nikolics

Mint megírtuk, a magyar labdarúgó-válogatott győzelemmel zárta az évet, felkészülési mérkőzésen Nikolics Nemanja góljával 1–0-ra legyőzte a világbajnoki résztvevő Costa Ricát a budapesti Groupama Arénában. Az összecsapás után a győztes gólt szerző Nikolics, valamint Varga József értékelt a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak.

Nikolics gólja győzelmet ért Costa Rica ellen (Fotó: Török Attila)

 

„Nem volt egyszerű, nem ilyen két meccsre számítottam, itt főleg a luxemburgi összecsapásra gondolok – kezdte Nikolics. – Nagyon fontos volt, hogy milyen lesz a reakció a luxemburgi mérkőzés után, és ezúton is szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy kint voltak. Nagyon sok negatív hangot lehetett hallani a médiában, ami persze normális. Lehet, hogy nem a legszebb, de eredményes találkozó volt. Ennek a csapatnak meg kell tanulnia, hogyan kell eredményesen játszania, azaz mindegy, hogy csúnya vagy szép játékkal, de meg kell nyernie a mérkőzéseket.”

„A luxemburgi és a mai meccset is együtt veszítettük el, illetve nyertük meg. Nagyon sok játékos sérült, sok új ember kapott ma lehetőséget, de le a kalappal a srácok előtt. Fontos győzelmet arattunk, ám ezzel nem hoztuk helyre a luxemburgi meccset. Most van pár hónapunk elkezdeni a felkészülést a következő selejtezősorozatra.”

„Luxemburgban négy-három-háromban, míg ma négy-négy-egy-egyben, vagy inkább négy-négy-kettőben játszottunk, ami ugyanúgy fekszik nekem. Természetesen szeretem, amikor van egy olyan centertársam, aki meg tudja tartani a labdákat, és ezzel területet nyit nekem. Mindkét pozícióban jól érzem magam, a legfontosabb, hogy pályán legyek, és akkor nagy gond nem lehet. Örülök, hogy ma is gólt szereztem, és hogy meg tudtuk nyerni a meccset.”

Varga József bízik abban, hogy ez a siker erőt adhat a folytatásra a téli pihenőt követően.

„Először is szeretném nagyon megköszönni, hogy újra a válogatott tagja lehettem, és pályára léphettem, ez nekem mindig hatalmas megtiszteltetés. Ebben az évben nem nyújtottunk olyan teljesítményt, amilyenre képesek lennénk, voltak be nem kalkulált vereségek, de az év utolsó meccsére mindenki felszívta magát, így azt az arcunkat mutattuk, ami kellett.”

„Küzdöttünk, csúsztunk-másztunk egymásért, rúgtunk egy gólt. Nyilván van hova fejlődnünk, tudjuk mi is, de ez jó alapot nyújthat. Kicsit jobb szájízzel megyünk ezzel a győzelemmel a téli szünetre. Az új esztendőben pedig bizakodást adhat arra, hogy jobban fogunk teljesíteni, és össze tudunk kovácsolódni.”

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Costa Rica 1–0
(Nikolics 37.)
Budapest,
Groupama Aréna, 9860 néző. V: Harkam (osztrák)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.19 00:09:05

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Engem nem érdekel a gazdagságod, a celeb léted és már az sem, miért a pénzt választottad a karrier helyett. Már nem zavar, hogy egy még Magyarországról nézve is semmilyen, a fejlődést aligha szolgáló bajnokságban játszol hétről hétre. Ez a te utad. Viseld a következményeit! Az viszont fontos számomra, számunkra, hogy te még nem léphetsz le a süllyedő hajóról, mert szükség van rád.

2017.11.18 09:14:19

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

Farkas János az 1966-os angliai vb-n – szerintünk – a torna gólját lőtte kapásból a brazilok hálójába.

2017.11.17 23:54:45

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Rajongók, szakemberek tartják számon világszerte a nagy magyar labdarúgóhoz köthető dátumokat.

2017.11.16 23:49:28

Magyar válogatott TŐKE JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A következő években a futball-vb- és Eb-selejtezőcsoportok sorsolásakor már én is csak egy mondatot mormoltam magamban: „Csak ne a szerbeket!” Apám néha hozzátette: „meg a románokat se”, de ez utóbbi nem mindig jött be.

2017.11.16 13:26:11

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Kádár több gólt és gólpasszt jegyzett, mint Nagy Ádám – ők játszották a legtöbbet. Pátkai a jövő embere?