Válogatott: Szoboszlai az Szoboszlai, nem egyszerű pótolni – Rossi

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.06.03. 16:35
Marco Rossi, az Eb-re készülő labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitánya és a csapat védője, Lang Ádám tartott sajtótájékoztatót csütörtökön, a pénteki, Ciprus elleni felkészülési mérkőzés kapcsán, a találkozó helyszínén, az újpesti Szusza Ferenc Stadionban.
Marco Rossi (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Marco Rossi (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

You can read the story in English here!

Az már korábban kiderült, hogy kisebb sérülés miatt Nagy Ádám és Gazdag Dániel nem lép pályára a Ciprus elleni felkészülési mérkőzésen.

„Kisebb sérülésük van, de az állapotuk nem súlyos, az Eb-szereplésük nincs veszélyben, az írek ellen már a csapat rendelkezésére állnak” – jelentette ki korábban Rossi.

A csütörtöki sajtótájékoztató előtt a magyar csapatot szállító autóbusz rendőri felvezetéssel érkezett meg a Szusza Ferenc Stadionba, ahol 15.30 órától edzett válogatottunk.

A sajtótájékoztatót a két éve Cipruson, az Omoniában futballozó Lang Ádám kezdte, aki elmondta, egyszerű, de gyors, stabil és szervezett futballt játszanak a ciprusiak, akik jól kezdték a vb-selejtezőket, három meccsen négy pontot szereztek. A védő szerint gyors, kombinatív játékkal lehet megverni a ciprusiakat, erre készülnek.

„Még egy évig az Omonia játékosa vagyok a szerződésem szerint, hogy mit hoz a jövő, az majd elválik, most a válogatottra fókuszálok" – mondta a védő saját pályafutásával kapcsolatban.

Marco Rossi először a pénteki, várható összeállítás kapcsán kapott kérdést a Nemzeti Sporttól.

Nyilván megvannak már az alapvető elképzeléseim az Eb-re nézve, meglátjuk, mennyire igazolja ezeket az idő. Most idény végi helyzetben vagyunk, taktikai és kondicionális szempontból is fontosak a felkészülési meccsek tapasztalatai, és a legfontosabb a győzelem, mert a győzelemmel lehet a legjobban felkészülni az előttünk álló feladatokra” – reagált a szövetségi kapitány, aki elmondta, minél több játékost szeretne kipróbálni az Eb előtti két felkészülési találkozón, amelyeken hatot lehet cserélni.

Az NSO kérdésére arról is beszélt a kapitány, hogy a szögleteknél és a szabadrúgásoknál ki vagy kik pótolhatják Szoboszlai Dominikot és Kalmár Zsoltot, kikre hárulhat ezek elvégzése, illetve ki helyettesítheti őket a pályán a posztjukon.

Minden kerethirdetés olyan számomra, mintha ravatalozóra kerülnék. Ha valakit meghívok, felmerül a kérdés, miért hívtam meg, ha nem hívok meg valakit, miért nem. Mindig az a válasz: mert én vagyok a szövetségi kapitány, engem bízott meg az MLSZ. A miértek nagyon ki tudnak borítani, a döntéseimet mindig szakmai alapon hozom meg. Nyilvánvaló, hogy Szoboszlai Dominik és Kalmár Zsolt is nagyon hiányzik, és a labdarúgás nem amerikai futball, hogy beküldünk valakit egy szögletre vagy egy szabadrúgásra, és utána megköszönjük a szolgálatait. Szoboszlai, az Szoboszlai. Őt pótolni nem egyszerű, de megvannak a megoldási javaslataink. Akár Kleinheislert, akár Sallait, akár Varga Rolandot említhetjük, de először ki kell alakítani ezeket a helyzeteket."

A kapitány az Eb kapcsán az álmokról beszélt.

„Álmodozni lehet, azt mindenki tud, de önmagában nem érnek semmit, ha nem teszünk meg mindent, hogy valóra váltsuk őket."

MAGYARORSZÁG – VÉGLEGES KERET (26 fő)
KAPUSOK: Bogdán Ádám
(Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
VÉDŐK:
Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Cseri Tamás (Mezőkövesd),Gazdag Dániel (Bp. Honvéd),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia),Loic Nego(Mol Fehérvár),Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
TÁMADÓK: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi (olasz)

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik