Válogatott: már hétfőn eldőlhet, melyik kalapba kerülünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.16. 12:29
Már hétfőn eldőlhet, a magyar labdarúgó-válogatott melyik sorsolási kalapba kerül a 2016-os Európa-bajnokságon.

Ami biztos: Magyarország vagy a harmadik vagy a negyedik kalapból várja a december 12-i, párizsi sorsolást. A kalapokat UEFA-koefficiens alapján osztják be.Magyarország vagy a harmadik vagy a negyedik kalapból várja a december 12-i, párizsi sorsolást. A kalapokat UEFA-koefficiens alapján osztják be.

Ha Bosznia-Hercegovina, Ukrajna és Svédország egyaránt sikerrel veszi a pótselejtezőt, Magyarország 4. kalapos az Európa-bajnokságon. Ha a bosnyák, ukrán, svéd hármasból legalább egy csapat alulmarad a pótselejtezőn, akkor Magyarország a 3. kalapból várhatja az Eb-sorsolást.

EB 2016, A KALAPBEOSZTÁS

1. kalap (6 biztos, 0 hely kiadó): Franciaország (A1, házigazda), Spanyolország (címvédő), Németország, Anglia, Portugália, Belgium

2. kalap (5 biztos, 1 hely kiadó): Olaszország, Oroszország, Svájc, Ausztria, Horvátország

Ha Bosznia-Hercegovina továbbjut pótselejtezőjéről, 2. kalapos lesz. Ha nem, és Ukrajna kvalifikálja magát, az ukránok kerülnek a 2. kalapba. Ha mindkét csapat elveszti pótselejtezőjét, Csehország kerül a 2. kalapba.

3. kalap (0 biztos, 6 hely kiadó)

A 3. kalapban az UEFA még nem írja biztosnak, de borítékolható Lengyelország, Románia és Szlovákia, mert a biztos kijutók közül a hátralévő három pótselejtező kimenetelétől függően „felfelé” csak Csehország, „lefelé” pedig Magyarország és Törökország csúszhat.

4. kalap (4 biztos, 2 hely kiadó): Izland, Wales, Albánia, Észak-Írország

KISOKOS: MINDENT A 2016-OS EB-RŐL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik