Válogatott: Mancini sok cserét tervez az olaszok kezdőjében

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.06.06. 20:52
Az olaszok a németek elleni 1–1-es döntetlen után mérkőznek meg az angolokat legyőző magyar labdarúgó-válogatottal a Nemzetek Ligájában. Roberto Mancini szövetségi kapitány és Nicolo Barella válaszolt a találkozó előtt az újságírói kérdésekre. 
Mancini több cserét is tervez az olasz kezdőben 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Szabó Miklós)
Mancini több cserét is tervez az olasz kezdőben A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Szabó Miklós)

A sajtótájékoztató elején az olasz újságírók megpróbálták megtudni Roberto Mancinitől a magyarok elleni kezdőcsapatot. Ezzel kapcsolatban csak annyit árult el a szakvezető, hogy nagyon sok cserére kell számítani. Marco Verratti és Jorginho időközben elhagyta a válogatottat – Mancini azokat a játékosokat elengedte, akik fáradtságra hivatkozva haza akartak menni –, ők a németek ellen is nagyon hiányoztak a középpályáról, ezért is fordulhatott elő, hogy nem birtokolták annyit a labdát. Hozzátette azonban, hogy az első húsz perc után összeállt a csapat, és utána jól futballozott.

A németek ellen megsérülő Gianluigi Donnarummáról jelenleg nem tudja megmondani, védhet-e a mieink ellen, ő mindenesetre sérülése ellenére is a csapattal maradt. Azonban nincs kizárva, hogy néhányan még távoznak a válogatottól.

Mancini külön kitért Wilfried Gnontóra is, mint ismert, a 18 éves játékos a németek ellen mutatkozott be az olasz válogatottban.

„Nagyon fiatal játékos, akire nem szabad túl nagy nyomást helyezni, türelmesnek kell lennünk vele. Remek képességgel megáldott futballista, iszonyat gyors, nem kifejezetten középcsatár, hanem olyan, aki a középcsatár mögött szeret játszani.”

Természetesen a Marco Rossival való kapcsolata, és a magyar válogatott is szóba került.

„Lehet, én is hívtam a Sampdoriához, nem emlékszem már rá tökéletesen. Bár akkoriban nem volt olyan jó időszaka a Sampdoriának, mi nagyon jól megértettük magunkat a pályán. Kitűnő ember, és nagyon jó edző, akiiszonyatosan nagy munkát végzett a válogatottal. Az Eb-szereplés és az angolok elleni győzelem is mutatja, mennyit fejlődött a csapat a kezei alatt. Kemény, szívós válogatott a magyar, robusztus védői vannak, erőn alapuló futballt játszik, nem lesz egyszerű feltörni a védelmét.”

Nicolo Barella elmondta,az Európa-bajnokság óta figyelik a magyar válogatottat, amely szép eredményeket ért el Marco Rossival.

„Egységes csapat, fizikailag erős játékosokkal. A védelemben és a csatársorban is topbajnokságban szereplő labdarúgók találhatók, nem lesz egyszerű áttörni a védelmét, abban biztos vagyok.”

A sajtótájékoztatón beszélt a vb-selejtezős kudarcról is, hozzátéve, a szurkolók a történtek után is mellettük állnak.

A MAGYAR KERET
Kapusok: Dibusz Dénes
(Ferencváros),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Szappanos Péter(Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz(Grasshoppers – Svájc),Fiola Attila(Mol Fehérvár FC),Kecskés Ákos(FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország),Lang Ádám(Omonia Nicosia – Ciprus),Nagy Zsolt(Puskás Akadémia FC),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Spandler Csaba(Puskás Akadémia FC),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter(Debreceni VSC),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Nagy Ádám(Pisa – Olaszország),Loic Nego(Mol Fehérvár FC),Schäfer András(Union Berlin – Németország),Callum Styles(Barnsley FC – Anglia),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország),Vécsei Bálint(Ferencváros)
Támadók:Ádám Martin(Paksi FC),Sallai Roland(SC Freiburg – Németország),Sallói Dániel(Sporting Kansas City – Egyesült Államok),Schön Szabolcs(FC Dallas – Egyesült Államok),Szalai Ádám(FC Basel – Svájc),Vancsa Zalán(MTK)

AZ OLASZ KERET
Kapusok: Alessio Cragno(Cagliari),Gianluigi Donnarumma(Paris Saint-Germain – Franciaország),Alex Meret(Napoli),Salvatore Sirigu(Genoa)
Védők: Francesco Acerbi(Lazio),Alessandro Bastoni(Internazionale),Cristiano Biraghi(Fiorentina),Leonardo Bonucci(Juventus),Davide Calabria(Milan),Giorgio Chiellini(Juventus),Giovanni Di Lorenzo(Napoli),Federico Dimarco(Internazionale),Emerson Palmieri(Olympique Lyon – Franciaország),Alessandro Florenzi(Milan),Manuel Lazzari(Lazio),Luiz Felipe(Lazio),Gianluca Mancini(Roma),Leonardo Spinazzola(Roma)
Középpályások: Nicolo Barella(Internazionale),Bryan Cristante(Roma),Davide Frattesi(Sassuolo),Jorginho(Chelsea),Manuel Locatelli(Juventus),Lorenzo Pellegrini(Roma),Matteo Pessina(Atalanta),Sandro Tonali(Milan),Marco Verratti(Paris Saint-Germain – Franciaország)
Támadók: Andrea Belotti(Torino),Domenico Berardi(Sassuolo),Federico Bernardeschi(Juventus),Gianluca Caprari(Hellas Verona),Lorenzo Insigne(Napoli),Moise Kean(Juventus),Andrea Pinamonti(Empoli),Matteo Politano(Napoli),Giacomo Raspadori(Sassuolo),Gianluca Scamacca(Sassuolo),Mattia Zaccagni(Lazio),Nicolo Zaniolo(Roma), Wilfried Gnonto (FC Zürich – Svájc)

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00: MAGYARORSZÁG–Anglia 1–0

Június 7., 20.45:Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45:MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45:Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45:MAGYARORSZÁG–Olaszország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG111–0+13
2. Németország111–1 01
Olaszország111–1 01
4. Anglia110–1–10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik