Válogatott: Libabőrös lettem a himnusz éneklése közben – Orbán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.18. 17:28
null
Willi Orbán nem elégedett az elmúlt két mérkőzés eredményével
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig magyar válogatott védője, Willi Orbán a Bildnek adott interjút a hétvégi, Augsburg elleni találkozó előtt.

 

Először arról kérdezték Orbánt, hogyan ment a himnusz elsajátítása, mivel már az első válogatott összecsapásán énekelte.

„Meghallgattam a mérkőzés előtt egy párszor, persze nem tudtam tökéletesen elénekelni, de nagyon érzelemteljes pillanat volt számomra, libabőrös lettem – majd elmondta, hogy a beavatási rituálén is átesett. – Szalai Ádám, a válogatott újdonsült csapatkapitánya mutatott be a többieknek. A Queen egyik számát énekeltem el a beavatás részeként, egész jól ment. Nagyon meleg fogadtatásban részesültem a csapatnál.”

A válogatottat övező közegről is szót ejtett: „Lipcsében is nagyon profik a körülmények, és a magyaroknál is minden adva van, akárcsak étkezés szempontjából. Minden este együtt evett a társaság, és nagyon tápláló dolgokat lehetett találni, akárcsak gulyást, vagy például egyik este volt palacsinta is – tette hozzá, az eredményekkel viszont nem volt elégedett nemzeti együttesünk újdonsült középhátvédje. – Többre számítottunk, főképp a második meccsen. Minden új volt számomra, de úgy gondolom, nagyon sokat fejlődött a csapat rövid idő alatt.”

Az RB Leipzig kapitánya ezután a hétvégi, Augsburg elleni bajnokiról is elmondta a várakozásait.

Nagyon küzdelmes találkozó vár ránk ezzel a csapattal. Rengeteg jó képességű futballistájuk van, gondolok itt Afred Finnbogasonra, Caiubyra, vagy akár Michael Gregoritschra. Tiszta elképzelésük van arról, hogy mit szeretnének játszani, ez teszi őket roppant veszélyessé. Nagyon jó tervet kell kidolgoznunk ahhoz, hogy győzni tudjunk” – majd elmondta, próbálnak minél több mérkőzést megnyerni, hogy méltó kihívói legyenek a Dortmundnak és a Bayern Münchennek a bajnoki versenyfutásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik