nemzetisport.hu 2017.09.09 09:29 Frissítve: 2017.09.09 10:00

Válogatott: Le a kalappal a játékosok előtt – Kalmár

Bár a kilencszeres magyar válogatott Kalmár Zsolt nem került be Bernd Storck legutóbbi keretébe, a DAC középpályása a televízión keresztül figyelemmel követte az eseményeket, és tetszett neki, amit a magyar csapattól látott.

 

„Egyik találkozóra sem tudtam kimenni, így a képernyőn követtem figyelemmel a meccseket. A lettek ellen nagyszerűen játszottunk, sokat birtokoltuk a labdát, és számos helyzetet kidolgoztunk. A portugálok ellen kicsit balszerencsés volt a gárda, hiszen elég hamar összeszedtünk egy piros lapot, és attól kezdve nehezebb volt támadnunk. Szerintem még így is jó eredményt értünk el az Európa-bajnok ellen. Le a kalappal a játékosok előtt, és ezen az úton kell tovább mennünk. Bízom benne, hogy sikeresek leszünk” – értékelte a nemzeti tizenegy szereplését a DAC hivatalos oldalának a középpályás, aki márciusban 22 percet játszott a Portugália–Magyarország vb-selejtezőn, majd júniusban is tagja volt a csapatnak. Ekkor az oroszok elleni felkészülési mérkőzésen egy félidőt töltött a pályán, majd a kispadról nézte végig, ahogy társai vereséget szenvedtek Andorrában.

A DAC-hoz nyáron csatlakozó futballista a szlovák élvonal legutóbbi három fordulójában 194 percet játszott, a bajnoki címvédő zsolnai MSK Zilina ellen gólt szerzett és gólpasszt adott. A dunaszerdahelyiekre az eperjesi Tatran vár a hétvégén.

„Az ellenfél főként kontrákra játszik, gyors játékosai vannak. Stabil védelme van, amit nehéz feltörni. Sok kreativitásra és rövid passzos játékra lesz szükségünk – ezen dolgozunk egész héten. Reméljük, hogy megtaláljuk a rést, és az elején sikerül betalálni, ezzel könnyebbé tesszük a mérkőzést. Bízom benne, hogy otthon tartjuk a három pontot.”

„Ehhez szurkolóink segítségére is szükség lesz. Kérem, hogy az elejétől kezdve buzdítsanak minket, és hajszoljanak bele a győzelembe. Ez nagyon fontos lesz, akárcsak a Zsolna ellen volt. A szurkolók plusz motivációt jelentenek a számunkra, és remélem, hogy ugyanolyan hangzavar lesz, mint a bajnokcsapat ellen volt” – tette hozzá Kalmár.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.19 00:09:05

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Engem nem érdekel a gazdagságod, a celeb léted és már az sem, miért a pénzt választottad a karrier helyett. Már nem zavar, hogy egy még Magyarországról nézve is semmilyen, a fejlődést aligha szolgáló bajnokságban játszol hétről hétre. Ez a te utad. Viseld a következményeit! Az viszont fontos számomra, számunkra, hogy te még nem léphetsz le a süllyedő hajóról, mert szükség van rád.

2017.11.18 09:14:19

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

Farkas János az 1966-os angliai vb-n – szerintünk – a torna gólját lőtte kapásból a brazilok hálójába.

2017.11.17 23:54:45

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Rajongók, szakemberek tartják számon világszerte a nagy magyar labdarúgóhoz köthető dátumokat.

2017.11.16 23:49:28

Magyar válogatott TŐKE JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A következő években a futball-vb- és Eb-selejtezőcsoportok sorsolásakor már én is csak egy mondatot mormoltam magamban: „Csak ne a szerbeket!” Apám néha hozzátette: „meg a románokat se”, de ez utóbbi nem mindig jött be.

2017.11.16 13:26:11

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Kádár több gólt és gólpasszt jegyzett, mint Nagy Ádám – ők játszották a legtöbbet. Pátkai a jövő embere?