nemzetisport.hu 2017.09.09 09:29 Frissítve: 2017.09.09 10:00

Válogatott: Le a kalappal a játékosok előtt – Kalmár

Bár a kilencszeres magyar válogatott Kalmár Zsolt nem került be Bernd Storck legutóbbi keretébe, a DAC középpályása a televízión keresztül figyelemmel követte az eseményeket, és tetszett neki, amit a magyar csapattól látott.

 

„Egyik találkozóra sem tudtam kimenni, így a képernyőn követtem figyelemmel a meccseket. A lettek ellen nagyszerűen játszottunk, sokat birtokoltuk a labdát, és számos helyzetet kidolgoztunk. A portugálok ellen kicsit balszerencsés volt a gárda, hiszen elég hamar összeszedtünk egy piros lapot, és attól kezdve nehezebb volt támadnunk. Szerintem még így is jó eredményt értünk el az Európa-bajnok ellen. Le a kalappal a játékosok előtt, és ezen az úton kell tovább mennünk. Bízom benne, hogy sikeresek leszünk” – értékelte a nemzeti tizenegy szereplését a DAC hivatalos oldalának a középpályás, aki márciusban 22 percet játszott a Portugália–Magyarország vb-selejtezőn, majd júniusban is tagja volt a csapatnak. Ekkor az oroszok elleni felkészülési mérkőzésen egy félidőt töltött a pályán, majd a kispadról nézte végig, ahogy társai vereséget szenvedtek Andorrában.

A DAC-hoz nyáron csatlakozó futballista a szlovák élvonal legutóbbi három fordulójában 194 percet játszott, a bajnoki címvédő zsolnai MSK Zilina ellen gólt szerzett és gólpasszt adott. A dunaszerdahelyiekre az eperjesi Tatran vár a hétvégén.

„Az ellenfél főként kontrákra játszik, gyors játékosai vannak. Stabil védelme van, amit nehéz feltörni. Sok kreativitásra és rövid passzos játékra lesz szükségünk – ezen dolgozunk egész héten. Reméljük, hogy megtaláljuk a rést, és az elején sikerül betalálni, ezzel könnyebbé tesszük a mérkőzést. Bízom benne, hogy otthon tartjuk a három pontot.”

„Ehhez szurkolóink segítségére is szükség lesz. Kérem, hogy az elejétől kezdve buzdítsanak minket, és hajszoljanak bele a győzelembe. Ez nagyon fontos lesz, akárcsak a Zsolna ellen volt. A szurkolók plusz motivációt jelentenek a számunkra, és remélem, hogy ugyanolyan hangzavar lesz, mint a bajnokcsapat ellen volt” – tette hozzá Kalmár.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.13 00:34:40

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

„A földön kellene maradnunk és elfogadnunk, hogy már nem vagyunk futballnemzet.”

2018.01.12 21:55:23

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

„Czibor most az alapvonalról most Puskásnak adja, Puskás cselt csinál, lő...”

2018.01.06 13:38:59

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Gera Zoltán legemlékezetesebb gólja bizonyára a 2016-os Eb-n, a portugálok ellen szerzett találat.

2017.12.31 11:00:31

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

Verebes mester is dicsérte „Dömét”, a szövetségi kapitány bizakodva nyilatkozott, és bizakodva várta a folytatást.

2017.12.24 13:52:40

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Az idei mélyrepülés egyik oka, hogy kevés a kiegyensúlyozott teljesítmény, a fejlődőképes fiatal.