HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.09.09 09:29 Frissítve: 2017.09.09 10:00

Válogatott: Le a kalappal a játékosok előtt – Kalmár

Bár a kilencszeres magyar válogatott Kalmár Zsolt nem került be Bernd Storck legutóbbi keretébe, a DAC középpályása a televízión keresztül figyelemmel követte az eseményeket, és tetszett neki, amit a magyar csapattól látott.

HIRDETÉS

 

„Egyik találkozóra sem tudtam kimenni, így a képernyőn követtem figyelemmel a meccseket. A lettek ellen nagyszerűen játszottunk, sokat birtokoltuk a labdát, és számos helyzetet kidolgoztunk. A portugálok ellen kicsit balszerencsés volt a gárda, hiszen elég hamar összeszedtünk egy piros lapot, és attól kezdve nehezebb volt támadnunk. Szerintem még így is jó eredményt értünk el az Európa-bajnok ellen. Le a kalappal a játékosok előtt, és ezen az úton kell tovább mennünk. Bízom benne, hogy sikeresek leszünk” – értékelte a nemzeti tizenegy szereplését a DAC hivatalos oldalának a középpályás, aki márciusban 22 percet játszott a Portugália–Magyarország vb-selejtezőn, majd júniusban is tagja volt a csapatnak. Ekkor az oroszok elleni felkészülési mérkőzésen egy félidőt töltött a pályán, majd a kispadról nézte végig, ahogy társai vereséget szenvedtek Andorrában.

A DAC-hoz nyáron csatlakozó futballista a szlovák élvonal legutóbbi három fordulójában 194 percet játszott, a bajnoki címvédő zsolnai MSK Zilina ellen gólt szerzett és gólpasszt adott. A dunaszerdahelyiekre az eperjesi Tatran vár a hétvégén.

„Az ellenfél főként kontrákra játszik, gyors játékosai vannak. Stabil védelme van, amit nehéz feltörni. Sok kreativitásra és rövid passzos játékra lesz szükségünk – ezen dolgozunk egész héten. Reméljük, hogy megtaláljuk a rést, és az elején sikerül betalálni, ezzel könnyebbé tesszük a mérkőzést. Bízom benne, hogy otthon tartjuk a három pontot.”

„Ehhez szurkolóink segítségére is szükség lesz. Kérem, hogy az elejétől kezdve buzdítsanak minket, és hajszoljanak bele a győzelembe. Ez nagyon fontos lesz, akárcsak a Zsolna ellen volt. A szurkolók plusz motivációt jelentenek a számunkra, és remélem, hogy ugyanolyan hangzavar lesz, mint a bajnokcsapat ellen volt” – tette hozzá Kalmár.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.17 23:25:38

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Honfitársainknak jószerével az egyharmada él külföldön.

2018.05.17 09:18:44

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER (Csíkszereda)

„Nagyszüleimtől és édesapámtól is láttam, mit jelent a magyar válogatottnak szurkolni.”

2018.05.09 11:30:47

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A korábbi középpályás 40 éve BEK-döntőt játszott, édesanyja így tudta meg, hogy nincs börtönben.

2018.05.03 23:23:36

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A válogatott szereplés valahogy sosem jött össze neki.

2018.04.27 00:01:34

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

„Nincs még egy nemzeti futballszövetség, amely olyan mértékű munkát vállalt volna magára, mint az MLSZ.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS