Válogatott: Következmények nélküli a magyar futball – Prukner

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.15. 11:56
Labdarúgó-válogatottunk Costa Rica elleni évzárója (1–0) után a Budafoktól októberben távozó Prukner László beszélt a magyar futball jelenlegi helyzetéről, valamint a fiatalszabályról.

„Nincs állandóság a magyar labdarúgásban. Nem vagyunk képesek kompromisszumokat kötni, egymást tiszteletben tartani, vagy egy asztalhoz leülni, és ennek a következménye, hogy teljesítmények és mindenkire nézve következmények nélküli futball van – utóbbinál talán kivételek az edzők” – mondta Prukner László a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.„Nincs állandóság a magyar labdarúgásban. Nem vagyunk képesek kompromisszumokat kötni, egymást tiszteletben tartani, vagy egy asztalhoz leülni, és ennek a következménye, hogy teljesítmények és mindenkire nézve következmények nélküli futball van – utóbbinál talán kivételek az edzők” – mondta Prukner László a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

„Azzal, hogy ilyen nagyot változott a világ a Bosman-szabály óta, az edzőknek a szerepe lényegesen megváltozott. Emlékezzünk csak vissza, milyen tekintélye volt egy edzőnek tíz-húsz-harminc évvel ezelőtt, állandóak voltak a csapatok, míg manapság félévenként kicserélődik azoknak a nagy része.”

Az 57 esztendős szakember hozzátette, a fiatal játékosok egyértelműen értékrendvesztésben vannak, mert nem a teljesítményük alapján játszanak, hanem azért, mert a szabályok ezt követelik, vagy azért, mert a klubtulajdonosok támogatást kapnak a szerepeltetéseikért.

„A fiatal futballistáknak ki kell harcolniuk a játéklehetőséget. Nem azért visznek el egy fiatal játékost jobb klubba vagy magasabb osztályba, mert azt kiharcolta magának, hanem azért, mert a menedzserének jobb a kommunikációs készsége vagy a kapcsolati tőkéje. Nem mondom, hogy ez általános, de gyakori.”

A teljes beszélgetés

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik