nemzetisport.hu 2017.11.15 11:56 Frissítve: 2017.11.15 11:55

Válogatott: Következmények nélküli a magyar futball – Prukner

Labdarúgó-válogatottunk Costa Rica elleni évzárója (1–0) után a Budafoktól októberben távozó Prukner László beszélt a magyar futball jelenlegi helyzetéről, valamint a fiatalszabályról.

 

„Nincs állandóság a magyar labdarúgásban. Nem vagyunk képesek kompromisszumokat kötni, egymást tiszteletben tartani, vagy egy asztalhoz leülni, és ennek a következménye, hogy teljesítmények és mindenkire nézve következmények nélküli futball van – utóbbinál talán kivételek az edzők” – mondta Prukner László a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

„Azzal, hogy ilyen nagyot változott a világ a Bosman-szabály óta, az edzőknek a szerepe lényegesen megváltozott. Emlékezzünk csak vissza, milyen tekintélye volt egy edzőnek tíz-húsz-harminc évvel ezelőtt, állandóak voltak a csapatok, míg manapság félévenként kicserélődik azoknak a nagy része.”

Az 57 esztendős szakember hozzátette, a fiatal játékosok egyértelműen értékrendvesztésben vannak, mert nem a teljesítményük alapján játszanak, hanem azért, mert a szabályok ezt követelik, vagy azért, mert a klubtulajdonosok támogatást kapnak a szerepeltetéseikért.

„A fiatal futballistáknak ki kell harcolniuk a játéklehetőséget. Nem azért visznek el egy fiatal játékost jobb klubba vagy magasabb osztályba, mert azt kiharcolta magának, hanem azért, mert a menedzserének jobb a kommunikációs készsége vagy a kapcsolati tőkéje. Nem mondom, hogy ez általános, de gyakori.”

A teljes beszélgetés

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.23 00:22:05

Magyar válogatott KUN ZOLTÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az más kérdés, hogy az a szurkolói-érdekeltségi kör, amely ma a hazai futballközeget jelenti, mekkora.

2017.11.20 21:58:45

Magyar válogatott HEGYI TAMÁS, KONCZ GYÖRGY (fotó)

Kis híján átlépett az MTK-ba, és volt tejesember is Tóth-Potya István, akinek Gestapo-fegyver oltotta ki az életét.

2017.11.19 00:09:05

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Engem nem érdekel a gazdagságod, a celeb léted és már az sem, miért a pénzt választottad a karrier helyett. Már nem zavar, hogy egy még Magyarországról nézve is semmilyen, a fejlődést aligha szolgáló bajnokságban játszol hétről hétre. Ez a te utad. Viseld a következményeit! Az viszont fontos számomra, számunkra, hogy te még nem léphetsz le a süllyedő hajóról, mert szükség van rád.

2017.11.18 09:14:19

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

Farkas János az 1966-os angliai vb-n – szerintünk – a torna gólját lőtte kapásból a brazilok hálójába.

2017.11.17 23:54:45

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Rajongók, szakemberek tartják számon világszerte a nagy magyar labdarúgóhoz köthető dátumokat.