Válogatott: „Keresztbe húzta a nyaka előtt a hüvelykujját”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.26. 11:18
Három hete kiszabadult a francia börtönből az a magyar fiatalember, akit még a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon, a Magyarország–Izland (1–1) mérkőzésen vettek őrizetbe. Százhét napot töltött rács mögött, és a Hajdú-bihari Naplónak most felelevenítette a történteket.

A magyar szurkolók közül egyedüliként letöltendő börtönbüntetésre ítélt Gergő most is határozottan állítja: senkit sem ütött meg az emlékezetes lelátói zűrzavar során, amely azért robbant ki, mert egyes magyar szurkolói csoportok át szerettek volna mászni egyik szektorból a másikba a társaikhoz – visszaemlékezése szerint nem tíz-húsz, hanem több száz emberről volt szó –, mire az addig engedékenynek látszó rendfenntartók és szabadidőruhás rendőrök „csépelni kezdték a drukkereket”.letöltendő börtönbüntetésre ítélt Gergő most is határozottan állítja: senkit sem ütött meg az emlékezetes lelátói zűrzavar során, amely azért robbant ki, mert egyes magyar szurkolói csoportok át szerettek volna mászni egyik szektorból a másikba a társaikhoz – visszaemlékezése szerint nem tíz-húsz, hanem több száz emberről volt szó –, mire az addig engedékenynek látszó rendfenntartók és szabadidőruhás rendőrök „csépelni kezdték a drukkereket”.

„Sem én nem ütöttem meg őket, sem ők nem bántottak – elevenítette fel a vele történteket Gergő. – Végül a többiek áttörték a kordont, azóta már láttam, hogy tőlem lentebb volt dulakodás, verekedés is, de nekem úgy ért véget a cirkusz, hogy valaki a hátam mögül benyúlva leütött egy rendezőt, aki engem is magával rántott, így estünk el. Később itthon többen azt hitték, hogy amiatt az ember miatt tartóztattak le, de itt jön a csavar, őt többet nem is láttam, hanem egy számomra ismeretlen rendőr jelentett fel, akivel először a rendőrségen találkoztam. Hiába próbáltam angolul megkérdezni, miért állítja rólam, hogy én ütöttem meg, csak mutogatott rám, és közben félreérthetetlenül keresztbe húzta a nyaka előtt a hüvelykujját, jelezve, mi vár rám.”

A TELJES CIKKET A NAPLO.HU-N OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik