nemzetisport.hu 2017.06.11 16:06 Frissítve: 2017.06.11 16:22

Válogatott: Ingyen elmegyek Csányi mellé, megreformálom a magyar futballt – Urbán

„Tisztelettel kérném az MLSZ elnökét, hogy akik idáig mellette voltak, azoknak köszönje meg a munkájukat. Én ingyen és bérmentve elmegyek mellé, és egy év alatt megreformálom a magyar labdarúgást, ennél rosszabb úgysem lehet” – idézi a Hír TV Urbán Flórián korábbi 40-szeres magyar válogatott labdarúgót. A 48 esztendős szakember úgy véli, Bernd Storck szövetségi kapitánynak távoznia kellene posztjáról.

 

„Az eredmény és a mutatott játék is önmagáért beszél – mondta Urbán az Andorrával szemben 1–0-ra elveszített világbajnoki selejtező kapcsán. – De ez összetettebb dolog ennél az egy mérkőzésnél. Én már korábban rámutattam, hogy nem biztos, hogy jó irányban halad a magyar labdarúgás. Különböző médiumokban megjelent, hogy Bernd Storck szövetségi kapitánynak szabad kezet adtak, és mindenbe beleszól a magyar labdarúgás terén. Amikor hurráhangulat volt a tavalyi Eb-szereplés után, én akkor is azt mondtam, hogy szemfényvesztésről van szó. Ez most látszik beigazolódni. Nem szeretnék senkit bántani, főleg a játékosokat nem, hiszen ők annyit tesznek, amennyit kérnek tőlük. Nagyon tisztelem Csányi Sándor MLSZ-elnököt, aki gazdaságilag rendbe tette a szövetséget és a magyar labdarúgást, viszont el kellene gondolkodni, hogy akik mellette vannak tanácsadóként, nem biztos, hogy jó irányba viszik a futballt. Úgyhogy tisztelettel kérném az MLSZ elnökét, hogy akik idáig mellette voltak, azoknak köszönje meg a munkájukat. Én ingyen és bérmentve elmegyek mellé, és egy év alatt megreformálom a magyar labdarúgást, ennél rosszabb úgysem lehet.”

A legutóbb a Pest megyei I. osztályban 13. helyen végző Nagykőrösi Kinizsi vezetőedzőjeként dolgozó Urbán arról is kifejtette, hogy a szurkolók miért nem járnak mérkőzésekre.

„Az egész rendszert meg kellene reformálni és rendbe kellene tenni. Ha ez meglenne, akkor talán a szurkolók is azt látnák, hogy van egy rendszer, amely kiszámítható. (…) Nincs kiszámíthatóság, nincs rendszer, ezért nem megy ki a mérkőzésre. És nem csak ezért, hanem mert hallja, hogy többmilliós fizetést kapnak a játékosok. Ezért mondjuk nem a játékos a hibás, hanem aki adja neki, a labdarúgó persze hogy elfogadja, nem mondja azt, hogy nem kér hárommilliós fizetést, neki elég a százezer forint” – folytatta Urbán.

„Reform kell, a játékosok fizetését normálisra szintre állítani, hiszen pontosan azzal szembesültünk Andorra ellen, hogy a túlfizetett játékosaink csak ténferegtek a pályán, viszont a postás, a cukrász, a buszsofőr és a vasutas az életéért küzdött, mert ki akar tűnni, előre akar lépni. Hatalmas hiba, hogy ilyen pénzeket osztogatnak NB I-es játékosoknak, akiknek nem érdekük, hogy kikerüljenek, hiszen a magyar langyos vízben elvannak milliókért, külföldön pedig kevesebbet keresnének, csak ott dolgozni kellene érte” – vélekedett a ZTE játékosaként 2002-ben magyar bajnoki címet szerző futballista, akitől azt is megkérdezték, hogy az Andorra elleni vereség után le kellene-e mondania Bernd Storcknak.

„A tisztesség azt kívánja. A szövetségi kapitány volt, aki kiválasztotta ezeket a játékosokat. Gondolom, hogy vállalja érte a felelősséget, levonja a konzekvenciát, és megteszi azt a lépést, amit ilyenkor meg kell tenni. Egy Andorra elleni vereség után tovább kell állni” – mondta Urbán.

Urbán Flórián a Hír TV-nek adott nyilatkozatában a magyar utánpótlás helyzetéről is elmondta őszinte véleményét, ezt ide kattintva olvashatja el!

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.22 23:44:17

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Marad a felkészülés, de mire is?

2017.09.21 22:29:50

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Hadd ne kezdjünk e helyütt részletes felsorolásba, hogy Kovács Attila milyen elképesztő, dilettáns, szégyenteljes döntésekkel, módszerekkel, machinációkkal, otrombaságokkal írta be örökre a nevét a magyar labdarúgás történetének legsötétebb lapjaira.

2017.09.19 23:46:32

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szemszögéből valamennyi lépés érthető.

2017.09.18 22:48:03

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A közönség a magyar címert szereti, a hazájáért rajong, és ezt fejezi ki minden egyes sporteseményen.

2017.09.17 23:45:14

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Turgenyev szerint »az egyetlen dolog, ami számít az életben, magadat a második helyre tenni«, s bár nem hinném, hogy Lajos bá és Józsi bá kívülről fújta volna a klasszikus orosz író műveit, gondolatait, tetteik mindenesetre szinkronban voltak velük.