HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.06.02 12:22

Válogatott: így látja az ismert blogger a magyar Eb-keretet

Tomasz Mortimer, az ESPN által felkért ismert blogger hosszabb portrét közölt a magyar labdarúgó-válogatottról, és részletesen elemezte az Európa-bajnokságra utazó 23 fős keretet.

HIRDETÉS

 

A kapusoknál Bogdán Ádámnak, a Liverpool játékosának kimaradását tartja a legnagyobb meglepetésnek, majd említést tesz a három, a keretbe bekerült kapuvédőről, külön kiemelve Király Gábort és az ő mackónadrágját, valamint megemlítve, hogy valószínűleg ő lesz a magyar válogatott első számú kapusa az Európa-bajnokságon.

A védelemben Kádár Tamás és Juhász Roland nevét emeli ki Mortimer, illetve megemlíti, hogy a kvalifikáció során a magyar védelem nem kegyelmezett egy ellenfelének sem, és elsősorban igyekezett távol tartani a labdát a kaputól.

A középpályán a szerző szerint nagy harc lesz a kezdőbe kerülésért, hiszen a két belső posztra négyen pályáznak: a Ferencváros három játékosa (Gera Zoltán, Nagy Ádám, Pintér Ádám) és a diósgyőri Elek Ákos. Az elemzés szerint Kleinheisler László és Dzsudzsák Balázs helye szinte biztos, míg a másik szélsőposztra Németh Krisztián a legnagyobb esélyes. A szerző szerint lehet, hogy papíron nem félelmetes a magyar középpályássor, ám akár meglepetést is okozhatnak egy-két nagyobb nevű ellenfelüknek.

A támadóknál Mortimer kiemeli, hogy Priskin Tamás, Nikolics Nemanja és Böde Dániel hiába szerzett összesen 57 gólt az elmúlt idényben, Bernd Storck valószínűleg a 2015–2016-os Bundesliga-szezonban 16 mérkőzésen pályára lépő, ám azokon gól nélkül maradó Szalai Ádámot preferálja majd mint egyedüli csatárt. Véleménye szerint ő passzol legjobban a válogatott stílusához, egyfajta védekező csatárként, aki nyomást helyez az ellenfél védőire, mélyen visszalép a labdákért, és területet nyit a mögötte érkező technikásabb játékosoknak. A szerző hozzáteszi, hogy a négy csatárnak különböző játékstílusa van, ami Storcknak még nagyon jól jöhet a különböző meccsszituációkban.

A Mortimer által jósolt kezdőcsapat Ausztria ellen: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy Á., Gera – Németh K., Kleinheisler, Dzsudzsák – Szalai.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 23 FŐS KERETE
KAPUSOK: Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)
VÉDŐK:
Bese Barnabás (MTK), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Lang Ádám (Videoton)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Elek Ákos
(DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Werder Bremen), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nagy Ádám (Ferencváros), Pintér Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (Nürnberg)
TÁMADÓK: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Szalai Ádám (Hannover)
Szövetségi kapitány: Bernd Storck  

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.14 20:54:25

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Örökké a magyar labdarúgás mostoha sorsára emlékeztetett.

2018.12.12 13:31:20

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Tizedik alkalommal hívta össze az egykori remek futballistákat Jakab János.

2018.12.11 23:31:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2018.12.10 18:48:17

Magyar válogatott HEGYI TAMÁS

A Magyar Labdarúgó-szövetség legendás székházának története – 2. rész.

2018.12.07 23:54:51

Magyar válogatott THURY GÁBOR

„Akkoriban ezt csak úgy lehetett volna tető alá hozni, ha disszidálok. Azt meg nem akartam.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS