nemzetisport.hu 2016.02.16 14:59 Frissítve: 2016.02.16 15:23

Válogatott: hat Fradi- és öt PAFC-játékos Storck idei első keretében

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte idei első keretét, amelyben a jövő és a jelen is tükröződik – számolt be róla a szövetség. Mervó Bence az egyetlen légiós, míg a névsorban helyet kapnak a távlati csapat futballistái is.

 

Fizikai felméréssel kezdenek a játékosok (Fotó: mlsz.hu)

Bernd Storck szövetségi kapitány – az élvonalbeli klubok kérésére – a januári felkészülési időszakban még nem kezdte meg a munkát az A-válogatott keretében számításban vett játékosokkal, az egyesületekkel történt egyeztetéseket követően február 22-re került a csapat első idei edzőtáborozása. A kapitány, aki kifejezte háláját a klubvezetőknek az összetartást támogató gesztusukért, a jövő heti összetartásra olyan keretet hívott össze, amelyben szerepet kapnak az Eb-részvétel kiharcolásában kulcsszerepet betöltő, itthon játszó labdarúgók mellett a távlati csapat futballistái is. Svájci klubja elengedte az U21-es válogatott csatárt, Mervó Bencét is, így ő lesz az egyedüli légiós a jövő heti együttesben.

Bernd Storck még decemberben elárulta, hogy a kerettagok egyéni edzésprogramot kaptak a téli szünet előtt, a stáb most meggyőződhet arról, hogy ezt elvégezve, az Eb-felkészülés elején milyen fizikai állapotban vannak a labdarúgók, és milyen munkára lesz szükségük a különböző mérhető, fejleszthető képességeik javítása érdekében. Hétfőn fizikai felmérésekkel, tesztekkel kezdődik az edzőtábor, amely az ezt követő időszak felkészülésének alapját szolgáltatja, hiszen az eredmények ismeretében a stáb újabb, ezúttal is egyénekre bontott edzésprogramot állíthat össze a labdarúgóknak.

A keretről szólva a szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak elmondta: a stabil kerettagok mellett csatlakozik a válogatotthoz néhány U21-es válogatott játékos, ők a jövő válogatottjának építésében játszhatnak főszerepet, valamint a távlati csapat több labdarúgója is megkapja az esélyt a bizonyításra.

„Szeretnénk képet kapni arról, hogy a játékosoknak milyen fizikai mutatókban kell fejlődniük a következő hónapokban, emellett lehetőségünk lesz kipróbálni olyan fiatal reménységeket, akikről kiderülhet, hogy magasabb szinten is számíthatunk-e rájuk, akár a nyári Európa-bajnokságon, akár az A-válogatott későbbi megmérettetései során. A decemberben összehívott távlati csapatból is meghívtam játékosokat, akiknek most lehetőségük nyílik arra, hogy megismerkedjenek a nemzetközi szintre történő felkészülés elvárásaival, és jó teljesítményük esetén egy lépéssel közelebb kerüljenek a Európa-bajnoksághoz. A válogatott gerince adott, de a kapu továbbra is nyitva áll bárki előtt, aki jó formájával bizonyítja, hogy helye van az együttesben” – mondta az mlsz.hu-nak a kapitány.

Bernd Storck hozzátette: a meghívott játékosok egy része, mint például Hegedüs Lajos, Litauszki Róbert vagy Holman Dávid a távlati csapat decemberi összetartásán nyújtott jó teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, míg az év végi edzőtáborból sérülés miatt hiányzó Ugrai Rolanddal és a válogatottnál korábban alapemberként számításba vett, hosszú kihagyása után nemrégiben felépülő (Németországból hazatérő) Korcsmár Zsolttal most ismerkedhet meg a szakmai stáb.

Miközben az A-válogatott Telkiben készül együtt, az U21-es keret is összetartáson vesz részt Győrben, Robert Kilin szövetségi edző irányításával.

AZ EDZŐTÁBORRA MEGHÍVOTT JÁTÉKOSOK
Kapusok:
Király Gábor (Szombathelyi Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedüs Lajos (MTK Budapest), Nagy Gergő (Vasas)
Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia FC), Bese Barnabás (MTK Budapest), Juhász Roland (Videoton FC), Korcsmár Zsolt (Vasas), Lang Ádám (Videoton FC), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia FC), Litauszki Róbert (Újpest FC), Forró Gyula (Puskás Akadémia FC), Bosnjak Predrag (Szombathelyi Haladás), Leandro (Ferencváros)
Középpályások: Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Pintér Ádám (Ferencváros), Kovács István (Videoton FC), Holman Dávid (Debreceni VSC-Teva)
Támadók: Bódi Ádám (Debreceni VSC-Teva), Varga Roland (Ferencváros), Pekár László (Puskás Akadémia FC), Sallai Roland (Puskás Akadémia FC), Ugrai Roland (Szombathelyi Haladás), Mervó Bence (Sion – Svájc)

A MAGYAR VÁLOGATOTT 2016-OS MÉRKŐZÉSEI
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Március 26.
Magyarország–Horvátország
Június 4., 18.00
Németország–Magyarország
EURÓPA-BAJNOKSÁG
Június 14., 18.00
Ausztria–Magyarország
Június 18., 18.00
Izland–Magyarország
Június 22., 18.00
Magyarország–Portugália
VB-SELEJTEZŐK
Szeptember 6., 20.45
Feröer–Magyarország
Október 7., 20.45Magyarország–Svájc
Október 10., 20.45
Lettország–Magyarország
November 13., 18.00
Magyarország–Andorra

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.17 08:55:04

Magyar válogatott THURY GÁBOR, DÖMÖTÖR CSABA (fotó)

Di Stéfano azt nyilatkozta: „Ez a Dunai két meccsen semmit sem csinált, de rúgott három gólt.”

2018.03.10 10:14:25

Magyar válogatott B. G.

„Úgy nőttem fel, hogy sok mindennel meg kellett küzdenem. Élem az életem, igyekszem jó ember lenni.”

2018.03.08 23:58:54

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Mindenkit berakott, aki valaha egyeneset rúgott a labdába

2018.03.02 08:29:00

Magyar válogatott TŐSÉR NORBERT (Ayia Napa)

A Wolfsburg kétszeres Bajnokok Ligája-győztes légiósa minden apró sikerért keményen megdolgozott.

2018.02.24 10:50:23

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER

Magyar–osztrák válogatott kötélhúzóverseny Budapesttől hétezer kilométerre, Szibériában curlingező honvéd tisztek.