Válogatott: Három év alatt illene megtanulni magyarul – Détári Storckról

Vágólapra másolva!
2017.09.20. 12:23
null
Détári Lajos szerint Bernd Storcnak három év alatt illett volna megtanulnia magyarul (Fotó: Dömötör Csaba)
Détári Lajos a bors.hu-nak adott nyilatkozatában úgy vélekedett, Bernd Storcknak, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának rendelkeznie kellene azzal az igénnyel, hogy megtanuljon magyarul beszélni.

 

A portál összehasonlította a magyar kézilabda, valamint a labdarúgás berkein belül dolgozó vezetőedzőket – ennek kapcsán megjegyzi, hogy Xavi Sabaté, a Telekom Veszprém trénere mellett Juan Carlos Pastor (Mol-Pick Szeged) is megtanult magyarul, s ezt tervezi a néhány hónapja a Veszprémnél tevékenykedő Ljubomir Vranjes is, aki egyben a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A Bors ezzel szemben kiemeli, jelenleg a labdarúgó NB I-ben egyik külföldi szakember sem tud magyarul (bár Nebojsa Vignjevics sok mindent megért, és „viccelődni már tud magyarul, de nyilatkozni nem mer, mert attól tart, hogy nem tudná jól kifejezni magát”), mint ahogy Bernd Storck szövetségi kapitány sem.

Ezzel kapcsolatban Détári Lajos 61-szeres magyar válogatott futballista – aki egyébként anyanyelve mellett további négy nyelven is beszél – is elmondta a véleményét.

„Három év alatt illene megtanulni magyarul. Hiába lehet ma már mindenhol elboldogulni az angollal, szerintem a külföldi edzőknek, játékosoknak rendelkezniük kelle­ne azzal az igénnyel, hogy ahol munkát vállalnak, annak az országnak a nyelvét, kultúráját megismerik, elsajátítják” – idézi a Bors Détárit.

A Bors emlékeztet, Bernd Storck a kinevezésekor hangoztatta, nem érzi szükségesnek a magyar nyelv elsajátítását. A portál a témában az MLSZ-t is megkereste, a szövetség azt a tájékoztatást adta, hogy „Storck erre azóta nem is törekedett, ráadásul olyan sok a tennivalója, hogy ideje sem lenne rá.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik