Válogatott: Ez hülyeség! – a norvég legendát kitessékelték az edzésről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.10. 11:41
null
Amikor a szakértő még a pálya mellett beszélgethetett a kapitánnyal. A norvég válogatott igazodott a nemzetközi trendhez, viszont szakított az eddigi szokásaival (Fotó: dagbladet.no)
A norvég labdarúgó-válogatottnál is érezhetően fokozódik az Eb-pótselejtező generálta feszültség – az északiak csütörtökön fogadják a magyar együttest, amely vasárnap látja vendégül őket –, korábban Per-Mathias Högmo szövetségi kapitány mondta le sorban az interjúfelkéréseit, a héten viszont már szokásukkal ellentétben zárt kapus edzéseket tartanak, amelynek csak az eleje nyilvános. Ezen akadt ki a 65-szörös válogatott helyi legenda, Mini Jakobsen, akinek tévés szakértőként az újságírókkal együtt távoznia kellett a tréningről.

„Szerintem ez egy hülyeség!” – mondta a norvég Tv2-nél szakértő egykori gólerős támadó

Jakobsen már korábban is kritizálta a zárt kapus edzéseket, amit aztán most a gyakorlatban is megtapasztalhatott. A hétfő esti edzésen fél óra elteltével kapták meg a távozásra szóló felszólítást a jelenlévő újságírók. Zárójelben jegyezzük meg, hogy ez az időtartam a nemzetközi viszonylatban is használtnak pont a duplája.

„Úgy gondoltam, hogy a válogatott valamennyi edzése továbbra is végig nyílt lesz. Főként, hogy Stefan Johansen, Markus Henriksen, Vegard Forren, André Hansen és Alexander Tettey ezúttal nem is volt jelen. Semmi olyan nem történik egy ilyen edzésen, ami befolyással lehet az eredményre. Meg vagyok lepve. Nem tudom, kié az alapkoncepció, de Per-Mathias a hibás, ilyen jellegű döntésekért ő a felelős. Különben csak az újságíróknak kellett elhagyniuk az edzést, mintegy húszan-harmincan mehettünk el, de tíz-tizenöt ember ott maradt. Ők végignézhették az edzést. Karim Esszediri például, a Lilleström volt csillaga, vagy két női játékos. A harminc perc alatt, amit láttunk, átlagos bemelegítést végeztek a játékosok, majd elkezdtek különböző figurákat gyakorolni. De ez természetesen nem arról szólt, hogy most akarunk kitalálni valami új dolgot. Tévedés azt hinni, hogy Magyarországon bárkit érdekel, mit csinál az edzésen a norvég válogatott.”

A dagbladet.no-nak nyilatkozó szövetségi kapitány magára vállalt a döntést.

„Az edzés nem volt zárt kapus, továbbra is nyitottak vagyunk. Most viszont úgy döntöttünk, hogy a látogatási időt korlátozzuk. Egyszerűen azért, mert a nemzetközi erőviszonyok kiegyenlítettek. Megvitattuk, hogy ezt tudomásul véve hogyan lehet a legjobban felkészülnünk a pótselejtezőre. Azt a döntést hoztuk, hogy ez a változás most a segítségünkre lehet” – mondta Högmo.

A MAGYAR VÁLOGATOTT SZŰK KERETE A NORVÉGIA ELLENI PÓTSELEJTEZŐKRE
Kapusok:
Bogdán Ádám (Liverpool), Király Gábor (Haladás), Megyeri Balázs (Getafe)
Védők:
Bosnjak Predrag (Haladás), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan), Lang Ádám (Videoton FC), Leandro (Ferencváros), Vanczák Vilmos (FC Sion)
Középpályások:
Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Videoton), Kovács István (Videoton), Nagy Ádám (Ferencváros), Pintér Ádám (Ferencváros)
Támadók:
Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Pekár László (Puskás Akadémia), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Hamburger SV), Szalai Ádám (Hoffenheim)

A NORVÉG VÁLOGATOTT 24 FŐS KERETE A MIEINK ELLENI EB-PÓTSELEJTEZŐRE
Kapusok:
Rune Jarstein (Hertha), André Hansen (Rosenborg), Örjan Nyland (Ingolstadt)
Védők: Haitam Aleesami (IFK Göteborg), Vegard Forren (Molde), Even Hovland (Nürnberg), Tom Högli (FC Köbenhavn), Martin Linnes (Molde), Stefan Strandberg (FK Krasznodar)
Középpályások: Valon Berisha (Red Bull Salzburg), Omar Elabdellaoui (Olympiakosz), Pal André Helland (Rosenborg), Markus Henriksen (AZ Alkmaar), Stefan Johansen (Celtic), Havard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Ole Selnaes (Rosenborg), Per Skjelbred (Hertha), Alexander Tettey (Norwich), Martin Ödegaard (Real Madrid Castilla)
Támadók:
Jo Inge Berget (Malmö FF), Veton Berisha (Greuther Fürth), Alexander Söderlund (Rosenborg), Mohamed Elyounoussi (Molde), Marcus Pedersen (Strömsgodset)

EB-PÓTSELEJTEZŐ – A PROGRAM
November 12., 20.45: Norvégia–Magyarország
November 15., 20.45: Magyarország–Norvégia

A TOVÁBBI PÁROSÍTÁSOK

November 13., 20.45: Bosznia-Hercegovina–Írország
November 16., 20.45: Írország–Bosznia-Hercegovina

November 14., 18.00: Ukrajna–Szlovénia
November 17., 20.45: Szlovénia–Ukrajna

November 14., 20.45: Svédország–Dánia
November 17., 20.45: Dánia–Svédország

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMECCSEI
Magyarország–Észak-Írország 1–2
(Priskin 75., ill. McGinn 81., Vanczák 88. – öngól)
Románia–Magyarország 1–1 (Rusescu 45., ill. Dzsudzsák 82.)
Feröer–Magyarország 0–1 (Szalai 21.)
Magyarország–Finnország 1–0
(Gera 84.)
Magyarország–Görögország 0–0

Finnország–Magyarország 0–1 (Stieber Z. 82.)
Magyarország–Románia 0–0
Észak-Írország–Magyarország 1–1 (Lafferty 93., ill. Guzmics 74.)
Magyarország–Feröer 2–1 (Böde 63., 71., ill. Jakobsen 11.)
Görögország–Magyarország 4–3 (Sztafilidisz 5., Tahcidisz 57., Mitroglu 79., Kone 86., ill. Lovrencsics 26., Németh K. 54., 76.)

NORVÉGIA SZEREPLÉSE A 2016-OS EB SELEJTEZŐSOROZATÁBAN

Norvégia–Olaszország 0–2 (Zaza 17., Bonucci 62.)
Málta–Norvégia 0–3 (Daehli 22., J. King 26., 49.)
Norvégia–Bulgária 2–1 (Elyounoussi 14., H. Nielsen 72., ill. Bodurov 43.)
Azerbajdzsán–Norvégia 0–1 (Nordtveit 25.)
Horvátország–Norvégia 5–1 (Brozovic 30., Perisic 54., Olic 66., Schildenfeld 87., Pranjic 94., ill. Tettey 81.)
Norvégia–Azerbajdzsán 0–0
Bulgária–Norvégia 0–1 (Forren 57.)
Norvégia–Horvátország 2–0 (Berget 51., Corluka 69. – öngól)
Norvégia–Málta 2–0 (Tettey 19., Söderlund 52.)
Olaszország–Norvégia 2–1 (Florenzi 73., Pelle 82., ill. Tettey 23.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik