Válogatott: Előre szóltam, hogy ez lehet a legnehezebb meccsünk – Flick

Vágólapra másolva!
2022.06.11. 23:37
null
Flick korántsem volt elégedett csapata teljesítményével (Fotó: Árvai Károly)
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott Németországgal szombaton a Puskás Arénában. A Nemzetek Ligája-csoportmérkőzést követő sajtótájékoztatón Hansi Flick, a német válogatott kapitánya értékelt először.


„Előre szóltam a pénteki sajtótájékoztatónkon, hogy ez lehet a legnehezebb meccsünk a négy közül, egy rendkívül szervezett, jól védekező csapat ellen játszottunk. Az a helyzet, hogy nem sikerült megvalósítani azt, amit a mérkőzés előtt elterveztünk, sokszor megkönnyítettük ellenfelünk helyzetét a gyakori hibáinkkal. A védekezésünk pedig... volt, hogy megengedhetetlen dolgokat műveltünk hátul, ez nem fér bele” – kezdte a német válogatott szövetségi kapitánya, Hans-Dieter Flick a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

A német újságírók ezt követően élesen bírálták a németek mai játékát, sőt: valaki odáig merészkedett, hogy ez volt a 2014-es vb-győztes leggyengébb teljesítménye Flick irányítása alatt, ő azonban erre nem reagált, hanem így folytatta: „Maradunk holnap még Budapesten, a csapat kap egy szabad estét, regenerálódunk, aztán készülünk az olaszok elleni hazai meccsünkre.”

Később aztán a Chelsea támadója, Timo Werner is kemény kritikát kapott a német újságíróktól...

„Nem csupán ő, az egész csapat meggyőződés, magabiztosság nélkül játszott, nem lenne jó csak rá kihegyezni ezt. Sokszor nem mertünk elvállalni tiszta lövőhelyzeteket, ezen változtatnunk kell. Hiányzott a játékunkból az intenzitás, de egy ilyen hosszú idény után ez sajnos előfordul. Ettől függetlenül ki kell jelentenünk, ez a teljesítmény számunkra visszalépés volt” – zárta mondandóját Flick.

NEMZETEK LIGÁJA
3. FORDULÓ
A-LIGA
3. CSOPORT
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 1–1 (1–1)
Budapest, Puskás Aréna, 67 000 néző. V: José María Sánchez (spanyol)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Styles (Vécsei, 86.), Nagy Zs. (Nego, 69.) – Sallai (Gazdag, 76.), Szoboszlai – Szalai Á. (Ádám, 69.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
NÉMETORSZÁG: Neuer – Kehrer, Süle, N. Schlotterbeck – Hofmann (L. Nmecha, 85.), Goretzka (Gündogan, 68.), Kimmich, Raum – Havertz (Adeyemi, 85.), Musiala (Brandt, 78.) – Werner (Th. Müller, 78.). Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
Gólszerző: Nagy Zs. (6.), ill. Hofmann (9.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik