HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.12 16:39 Frissítve: 2018.09.13 13:49

Válogatott: Marco Rossi szerint ebben kell előrelépnünk

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Görögország felett aratott győzelem (2–1) másnapján már a fejlődési lehetőségekről beszélt az mlsz.hu-nak adott interjúban. Az olasz szakember úgy látja, sokkal jobban kell bíznunk magunkban és a képességeinkben.

Marco Rossi szerint fantasztikusak voltak a játékosok (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Őszintén mondom, fantasztikusak voltak a játékosok! Az első pillanattól kezdve nagyon odafigyeltek arra, hogy mindent megcsináljanak az edzéseken, amit kérünk tőlük. Az edzőnek nincs annál jobb érzés, mint amikor a játékosaitól azonnal viszontlátja a pályán, amit kért tőlük. Egy szavam sem lehet rájuk, mert egytől egyig mindegyik játékos nagyon profin dolgozott és viselkedett. Azokra is igaz ez, akik ezúttal nem kaptak lehetőséget, mert ők is rettentő keményen dolgoztak és segítették a csapatot, így a görögök elleni győzelemben nekik is nagy részük van” – mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak, majd kifejtette, mik azok a területek, amelyeken az első meccseink után a legtöbbet kell fejlődnünk.

 
Végre! Két szép góllal, olykor jól futballozva győzött válogatottunk
A meccset követő értékeléseket, véleményeket itt olvashatja!

Egyfelől sokkal jobban bíznunk kell magunkban és a képességeinkben, az ezekből adódó lehetőségeinket pedig szervezettebben kell kihasználnunk. Egész pontosan arra gondolok, hogy a védelmi vonalunk most még eléggé mélyen volt, ezt szeretném, hogy előrébb hozzuk. Emellett azt is szeretném, hogy agresszívebbek legyünk labdaszerzésben és az ellenfél kapujához közelebb próbáljunk labdát szerezni. Ezekhez azonban időre van szükség, és megfelelő önbizalomra. Ezeken fogunk dolgozni a következő összetartás alatt, az önbizalmunknak ráadásul jót tesz a keddi győzelem is. Egyébként októberben nagyon nehéz dolgunk lesz az észtek ellen, akikkel a görögöknek alaposan meggyűlt a bajuk. Láttuk a meccseiket és igen kellemetlen ellenfelek lesznek, ez egészen biztos.”

A szövetségi kapitány maga is megbizonyosodott arról, hogy a játékosoknak rendkívül fontos a válogatott, ugyanakkor úgy látja, sokszor a rájuk nehezedő nyomás megnehezíti a dolgukat.

Ha jól figyeltem, akkor nagyjából negyedórával a meccs vége előtt érkeztek meg a szurkolók a Groupama Arénához. Minden bizonnyal látták a tévében, hogy a fiúk harcolnak, küzdenek a győzelemért, ezért úgy döntöttek, hogy valamilyen módon megpróbálják támogatni őket ebben a nehéz helyzetben. A szurkolóink fantasztikusak voltak még a stadionon kívülről is! Ahogy a mérkőzést követően is elmondtam, ez a gesztus bizonyítja, hogy a magyarok mennyire szeretik a focit és mennyire szeretnék támogatni a nemzeti csapatot. Az is nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a játékosok számára borzasztóan fontos a válogatott. Ugyanakkor sokszor a rajtunk lévő nyomás kicsit megnehezíti a dolgukat, hiszen többségében huszonéves fiatalokról beszélünk, akiknek még meg kell tanulniuk kezelni az ilyenfajta nyomást. A győzelem iránti vágyuk, küzdeni akarásuk azonban megkérdőjelezhetetlen. A szurkolók pedig olyan csapatot szeretnének látni, amely harcol és sosem adja fel. Jelen pillanatban éppen ezt tudom biztosra ígérni a szurkolóinknak, hogy mindig küzdeni fogunk és sosem adjuk fel.”

NEMZETEK LIGÁJA, C-DIVÍZIÓ
2. CSOPORT, 2. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 2–1 (2–1)
Budapest, Groupama Aréna, zárt kapuk mögött. V: Kulbakov (fehérorosz)
Magyarország:
Gulácsi – Bese, Lang, Kádár, Fiola – Nagy Á. – Varga R. (Lovrencsics G., 62.), Kleinheisler, Kovács I. (Pátkai, 81.), Sallai R. – Szalai Á. (Eppel, 69.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi 
Görögország: Barkasz – Toroszidisz, Manolasz (Ikonomu, 52.), Papasztathopulosz, Cavellasz (Lykojannisz, a szünetben) – Kurbelisz, Buhalakisz – Hrisztodulopulosz, Fortunisz, Pelkasz – Donisz (Mitroglu, a szünetben). Szövetségi kapitány: Michael Skibbe
Gól: Sallai R. (15.), Kleinheisler (43.), ill. Manolasz (18.)

A csoport másik mérkőzésén
Finnország–Észtország 1–0 (Pukki 12.) 

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Finnország 2 2 2–0 +2  6
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–2 0  3
3. Görögország 2 1 1 2–2 0  3
4. Észtország 2 2 0–2 –2  0
2019.01.16 17:42:58

Magyar válogatott P. K.

Ha kijutunk, akár sorsolás is dönthet a németek elleni csata helyszínéről. Női BL-döntő 1000 forintért!

2019.01.06 23:15:05

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Nemcsak a futball honi, hanem a magyar szurkoló lélektana is tökéletesen egyedi ugyanis, hogy lenne párja a világon, nehezen hiszem el.

2019.01.06 08:52:48

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

„Örülök az otthonról érkező jó híreknek. Van kikre építenie Marco Rossinak.”

2019.01.05 23:28:21

Magyar válogatott VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Kicsit szomorúan figyelem a trendet, hogy az élvonalban futball­bábel uralkodik…

2019.01.05 21:49:04

Magyar válogatott nemzetisport.hu