Válogatott: Dzsudzsáknak csak az al-Vahda tudta kielégíteni a fizetési igényeit – Storck

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.13. 11:14
null
Bernd Storck úgy véli, Dzsudzsák Balázs fizetési igényeit csak az Arab Emírségekben tudják kielégíteni (Fotó: Szabó Miklós)
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Magyar Időknek adott interjújában a következő két vb-selejtezőt kihagyó Nikolics Nemanjáról, az Egyesült Államokba szerződő Stieber Zoltánról, a súlyos térdsérülést szenvedő Futács Márkóról, valamint az Ázsiában légióskodó Guzmics Richárdról és Dzsudzsák Balázsról is elmondta a véleményét.

 

„Csütörtökön hívott Nikolics edzője, Veljko Paunovics, akit az új-zélandi U20-as vb-ről ismerek, hiszen akkor még ő volt a szerbek szövetségi edzője. Azt kérte, hogy ezúttal ne hívjam meg Nikolicsot, mert a Chicago Fire-nak szüksége van rá a bajnokságban. Niko is felhívott, ugyanezt vázolta nekem. Nem szeretne kizökkenni a mostani ritmusból, amikor ontja a gólokat, hiszen bajnokságot akar nyerni. Niko sokat várt a lehetőségre, hogy külföldön, magas szinten futballozzon, és persze arra, hogy a teljesítményét anyagilag is bőkezűen megbecsüljék. Chicagóban megkapta a lehetőséget” – mondta a német szakember Nikolicsról, aki pénteken a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a válogatott soron következő két világbajnoki selejtezőjén, Lettország és Portugália ellen nem vesz részt.

„Niko menedzsere nem volt fair, amikor a kimaradásáról beszélt, hiszen tudta, a játékossal megegyeztem abban, hogy nem hívom be a válogatottba. Háromszor is beszéltünk erről. Ez így volt jó a karrierje szempontjából, hogy Amerikában maradt a klubjában. A Chicago meg akarja nyerni a bajnokságot. Természetesen Niko tudna segíteni a válogatottnak. De most mi a jobb: egy elégedetlen futballista itthon, vagy egy elégedett a klubjában?” – tette fel a költői kérdést Storck.

A szövetségi kapitányt arról is megkérdezték, jó jelnek tekinti-e a magyar labdarúgás szempontjából, hogy egyre több honfitársunk tűnik fel az észak-amerikai profi ligában.

„A Major League Soccer (MLS) sokat fejlődött az elmúlt években. Ez jó a játékosoknak, rendszeresen tudnak szerepelni egy erős bajnokságban. Lássunk tisztán: Stieber Zoltán 28 éves, Nikolics Nemanja 30 lesz az idén, és ilyen korban már az anyagi kondíciók is lényegesek. Ez is fontos szempont volt, amikor az MLS-t választották, és nem Európában maradtak. Dzsudzsáknak csak az arab klubja, az al-Vahda tudta kielégíteni a fizetési igényeit, és Guzmics sem azért ment Kínába, mert ez volt a gyerekkori álma. Itt senki sem adta volna meg nekik azt a pénzt, amit ott megkereshetnek. A legfontosabb azonban, hogy rendszeresen játsszanak, és a mostani csapataikban erre módjuk van” – vélekedett a szakember, aki a súlyos térdsérülést szenvedő Futács Márkóra is kitért.

„Itthon azt mondják, hogy én nem ismerem őt, ezzel szemben az az igazság, hogy már találkoztunk, például tavaly itt, a Telki edzőközpontban, amikor sérült volt. Ismerem a játékstílusát, fantasztikus a gólérzékenysége, ugyanakkor az ő posztján játszik Eppel Márton, Balogh Norbert és Szalai Ádám is. Három középcsatár elég. Nagyon sajnálom, hogy Márkó újra megsérült és nem fog tudni futballozni a következő hat hónapban, mihamarabbi teljes felépülést kívánok neki!”

A magyar válogatott szövetségi kapitányával készített teljes interjút – amelyben Bernd Storck beszél az Andorra elleni vereségről, valamint arról, meglepte-e, hogy az MLSZ nem menesztette – a Magyar Idők internetes oldalán olvashatja el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik