HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.06.03 10:50 Frissítve: 2016.06.03 13:25

Válogatott: CR vagy Messi a jobb? Stieber is állást foglalt

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hamburg alkalmazásában álló Stieber Zoltán is bekerült a magyar válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe. A szélső boldog, hogy elérte a célját, de elismerte, nem úgy alakult számára a tavaszi szezon, ahogyan azt előzetesen elképzelte.

HIRDETÉS

 

A magyar futballista szerződése 2017-ben jár le Hamburgban, de mivel az előző szezon őszi szakaszában csak hat percet tölthetett a pályán, az élvonalbeli együttes tavaszra kölcsönadta a Nürnbergnek. Stieber a másodosztályú csapatban sem tudta megvetni a lábát, csak hat mérkőzésen kapott lehetőséget, egy gólt szerzett.

„Természetesen nem így képzeltem el a klubváltást, de nem szeretnék a múlttal foglalkozni. Nagyon boldog vagyok, hogy elértem a célomat, és részt vehetek az Európa-bajnokságon” – mondta Stieber a Hamburger Abendblattnak.

A lap megjegyzi, az Eintracht Frankfurt elleni osztályozót elveszítő, így a következő idényben is a Bundesliga 2.-ben szereplő Nürnberg valószínűleg nem él az opciós jogával, és nem vásárolja meg végleg Stiebert, akire a Hamburg sem tart igényt. A futballista számára tehát csapatkeresés szempontjából sem lesz másodlagos a franciaországi kontinenstorna.

„Fontos, hogy újra játékban legyek” – szögezte le Stieber, aki iránt a hírek szerint a német másodosztályból érdeklődnek.

A magyar válogatott labdarúgót Európa-bajnoki csoportellenfelünk, a portugálok világklasszis játékosáról, Cristiano Ronaldóról is faggatták.

„Jelenleg a világ legjobb játékosa. Nekünk nincs Messink és Ronaldónk, a mi erőnk a csapategységben rejlik. A norvégok ellen megmutattuk, milyen játékerőt képviselünk. Miért ne juthatnánk tovább a csoportból?” – tette fel a költői kérdést a 11-szeres válogatott labdarúgó.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.12 23:01:21

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ez ugyebár a mentális felkészítés, amit a közbeszéd elintéz azzal, hogy jókora „flúg” kell ahhoz, hogy valaki beálljon a kapuba.

2018.11.10 23:21:29

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Varga Zoltán a sorsa – a pőre életrajza! – által determinált pályát futotta be ugyanis, amelynek a hatvanas évek magyar futball­valóságával menthetetlenül össze kellett ütköznie.

2018.11.08 09:36:58

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Az FTC csatára mellett Ugrai, Holman, Korhut, Gazdag, Eppel és Gyurcsó esetéről is beszélt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS