Válogatott: Budapest csodás, de külföldre biztatom a játékosokat – Leekens

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.08. 10:46
null
Georges Leekens arra biztatja a magyar játékosokat, hogy külföldön próbáljanak szerencsét (Fotó: Dömötör Csaba)
Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott nemrég kinevezett szövetségi kapitánya elmondta, futballistáit mindenképp arra ösztönzi majd, hogy menjenek külföldre.

 

A 68 éves Georges Leekens a Sport/Voetbalmagazine-nal osztotta meg első tapasztalatait a magyarokat illetően.

„Ezen a héten még nem én vezénylem a csapatot, az asszisztensem irányít (Szélesi Zoltán – a szerző). Én egyelőre csak megfigyelek, beszélgetek, meghallgatom a kollégákat, gyűjtöm az információkat” – mondta Leekens, és szót ejtett arról is, hogy az NB I 15. fordulójából több összecsapást is élőben tekintett meg.

„Ez lényeges, mivel a válogatott magja még mindig Magyarországon futballozik. Épp ezzel kapcsolatos az egyik célkitűzés: fontos, hogy a játékosok a legnívósabb klubnál szerepelhessenek, azok is, akik már kint tartózkodnak."

„Magyarország csodálatos hely, Budapesten pedig remek élni, de én arra ösztönzöm a labdarúgókat, hogy máshol próbáljanak szerencsét. Sok a hasonlóság azzal, mint amikor utoljára dolgozni kezdtem Belgiumban: az elején a csapatom magja, mintegy hatvan százaléka otthon játszott, ezért is van nagy jelentősége, hogy jó kapcsolatot alakítsunk ki a klubokkal.”

Leekens kiemelte a magyar infrastruktúrát.

„A körülmények roppant jók, Telkiben van egy négycsillagos hotel, wellnessközpont, valamint egy kiváló edzőpálya, pontosan egy olyan komplexum, amilyenre szükséged van. A legfontosabb viszont továbbra is az, hogy változtassunk, megszűnjön a jelenlegi, negatív folyamat. A 2016-os Európa-bajnokság nem várt sikert hozott, ami miatt az elvárások is megnőttek. Sok befektetés a labdarúgással kapcsolatos, például új, 67 ezres nemzeti stadion van épülőfélben.”

„A fiatalok számára is megvan az ösztönzés – az eredmények náluk adottak, most össze kell kapcsolnunk a láncszemeket, beilleszteni őket a felnőttcsapatba. Ezért is csatlakoztak hozzám, mert ilyen körülmények között rengeteg a tapasztalatom. Márciusban okosabb leszek...”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
November 9. (csütörtök), 20.00: Luxemburg–Magyarország
November 14. (kedd), 20.15: Magyarország–Costa Rica

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik