Válogatott: A szögletvariációt előre megbeszéltük – Szoboszlai

Vágólapra másolva!
2023.03.27. 23:46
null
Ádám Martin (jobbra) számára igazán megható átélni a himnuszt a meccs végén (Fotó: Árvai Károly)
Mint beszámoltunk róla, a magyar válogatott hétfő este 3–0-ra legyőzte Bulgáriát első Európa-bajnoki selejtezőjén. A találkozó után a mérkőzés főszereplői, a gólszerzők, Vécsei Bálint, Szoboszlai Dominik és Ádám Martin értékeltek a meccset közvetítő M4 Sport kamerája előtt.

 

„Nagyon készültünk rá, hogy az első negyedórát megnyomjuk hazai pályán, s készültünk a pontrúgásokra is. A gólom is ebből született. A VAR miatt kicsit bizonytalan voltam, mielőtt ünnepelni kezdtem, de felszabadultam, amikor érvényesnek találták a gólt. Egyébként meg voltak a figurák a szögletre, szóval tudtuk, hogy ez lesz, de Dominik is hozzátette a magáét egyénileg, mert lövésnek kellett volna következnie, de jól improvizált és gólt tudtunk szerezni belőle” – véleményezett Vécsei Bálint, az első magyar gól szerzője, s kitért arra is, hogy mennyire bírja el a csapat az esélyesség terhét.

„Egész héten nagyon magabiztosan, önbizalommal telve készültünk, s ez megalapozta, hogy nyertünk az észtek ellen, de volt némi hiányérzetünk, mert több góllal is nyerhettünk volna. Most viszont az első félidőben megmutattuk, hogy nagyon szeretnénk ebből a csoportból továbbjutni, magabiztosan játszottunk” – zárta gondolatait Vécsei.

A csapatkapitányt, a 30. válogatott meccsén 7. gólját szerző Szoboszlai Dominikot a mérkőzés után szinte szétszedték a kisgyerekek, hogy elkérjék a mezét, cipőjét. S mint kiderült, ismét előkerült a kő-papír-olló, merthogy nem tudta eldönteni, hogy kinek adja a cipőjét a két jelentkező közül. Az RB Leipzig középpályása miután a felszerelésének kálváriájáról beszámolt, értékelte a találkozót is, elárulva, hogy az első gólunkat eredményező szögletvariációt előre megbeszélték Sallai Rolanddal, vagyis biztos volt, hogy a Freiburg szélsője adja majd be a labdát.

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen eredménnyel és ilyen játékkal tudtuk kezdeni az Európa-bajnoki selejtezőt. Szerencsére a bolgárok nem vették észre, hogy nem én végeztem el az első szögletet, hanem Roland. A cél az volt, hogy miután megkapom és átveszem a labdát, lövök is, de ketten kiléptek rám és azt hitték mind a ketten, hogy lőni fogok, de éppen így tudtam belépni közéjük, és végül sikerült valahogy bekotorni a kapuba a labdát” – mesélte el az első gól történetét Szoboszlai, s beszélt arról is, hogy nagyon sokat kell gyakorolni a szabadrúgásokat, hogy úgy sikerüljön, ahogy neki sikerült a találkozó 26. percében.

A mérkőzés harmadik gólját a Dél-Koreában légióskodó Ádám Martin szerezte: a 29 éves csatárnak ez volt a második találata a válogatottban – az elsőt múlt csütörtökön az észtek ellen fejelte –, s a meccs utáni értékelésébe némi személyes hangvételt is csempészett.

„Az első félidőben kiválóan mentek a letámadások, jók voltak a megindulások, amelyekből helyzetek és gólok jöttek össze. Mindenki tette a dolgát, és ez volt a legjobb első félidő, amelyen játszottam a válogatottban. Régen még én is a tévében néztem a válogatott meccseit, s hallgattam a himnuszt utána, de most ezt a pályán megélni, igazán megható. Örülök neki, főleg, mert sok meló van benne, hogy ezt így huszonkilenc évesen átélhetem” – árulta el a harmadik gólunkat szerző Ádám az M4 Sportnak.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, G-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–BULGÁRIA 3–0 (3–0)

Budapest,
Puskás Aréna, 60 000 néző. Vezette: Meler (török)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Bolla (Nego, 86.), Nagy Á. (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár Zs., 87.), Kerkez – Sallai R. (Csoboth K., 73.), Szoboszlai – Ádám M. (Varga Barnabás, 59.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
BULGÁRIA:
Naumov – Galabov, Antov, Markov (H. Petrov, a szünetben) –Sztojanov, Gruev (Sopov, 85.), Karabeljov (Krasztev, a szünetben), N. Iliev, M. Petkov – Deszpodov (Kirilov, 57.), Delev (Ruszev, a szünetben). Szövetségi kapitány: Mladen Krsztajics
Gólszerző: Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám M. (39.)

A csoport másik mérkőzésén
Montenegró–Szerbia 0–2 (Vlahovics 78., 90+6.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szerbia 2 2 4–0 +4 6
2. MAGYARORSZÁG 1 1 3–0 +3 3
3. Montenegró 2 1 1 1–2 –1 3
4. Litvánia 1 1 0–2 –2 0
5. Bulgária 2 2 0–4 –4 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik