Válogatott: a skót szurkolók budapesti óvodának gyűjtenek

Vágólapra másolva!
2018.02.04. 12:26
null
A Tartan Army Sunshine Appeal örömmel segít a rászorulókon (Fotó: Facebook/Tartan Army Sunshine Appeal)
A skót labdarúgó-válogatott néhány szurkolója ezúttal is adományozik a nemzeti csapat következő idegenbeli mérkőzése alkalmából.

A Tartan Army Sunshine Appeal egy olyan jótékonysági szervezet, amelyet a skót labdarúgó-válogatott szurkolói alapítottak 2003-ban. A drukkerek minden alkalommal, amikor a csapat idegenben lép pályára, egy ottani nemes ügy érdekében tesznek felajánlást.

Mint ismert, a magyar válogatott március 27-én a Groupama Arénában játszik Skóciával, így ez alkalomból is gyűjtést szervezett az alapítvány.

A szervezet honlapján az olvasható, hogy a 66. adományozásuk, amely a 15. évükben az első lesz, a budapesti Dankó utcai óvoda megsegítését szolgálja.

Többek között Patrick McMenamin, Budapesten élő skót lakos, Bozó Zsuzsanna és Iain Lindsay nagykövet ajánlotta a szervezet figyelmébe az óvoda ügyét. Amikor a tagok meghallották, miről van szó, egyből segítő kezet nyújtottak.

Kiemelik, hogy az óvodában 40 olyan 4 és 12 év közötti gyermek van, aki vagy árva, vagy olyan családból származik, amely nehéz szociális körülmények között él.

Az adomány összegéből a renoválás mellett felszerelésekre is fordítanák a pénzt, hiszen azt szeretnék, hogy a gyermekek ne csak a színezők mellett üljenek, hanem még több aktivitást kiváltó játékkal foglalkozzanak.

A Tartan Army Sunshine Appeal 5000 fontot adományoz az óvodának. Ez nagyjából 1 millió 700 ezer forint.

További részleteket a mérkőzés közeledtével oszt majd meg a gyűjtésről az alapítvány.

Március 27. (kedd)
Felkészülési mérkőzés
20.00:
MAGYARORSZÁG–Skócia (Groupama Aréna)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik