Válogatott: A lelkünknek is jót tett a döntetlen – Dzsudzsák

Vágólapra másolva!
2016.03.29. 09:52
null
Dzsudzsák (jobbra) lábát egyelőre itthon kezelik (Fotó: Földi Imre)<br />
Ijesztő sérülése ellenére mesterien kilőtte a bal sarkot Dzsudzsák Balázs a Horvátország elleni felkészülési mérkőzésen, kiharcolva ezzel az 1–1-es döntetlent. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szerint bárki ellen lehet esélyünk a nyári Európa-bajnokságon.

„Mostanra még jobban bedagadt a lábam, a seb sem lett szebb, azóta voltam kötözésen is – mondta Dzsudzsák Balázs a Nemzeti Sportnak. – Úgy néz ki, a héten Magyarországon maradok, szóltam a Bursaspor vezetőinek, hogy mi történt, abban maradtunk, hogy a válogatott orvosai folytatják a kezelést. Kedden is megyek ki a telki edzőközpontba, jó esetben biciklizhetek vagy a vízben futhatok.”

Mint ismert, a Bursaspor középpályása a 79. percben egyenlített szabadrúgásból a horvátok elleni felkészülési mérkőzésen. Dzsudzsák elmondta, abban a pillanatban egyáltalán nem foglalkozott a fájdalommal.

„A meccsen korábban már volt egy szabadrúgásom, és bizony nem az volt életem legjobb lövése. Amikor ennél az esetnél ellőttem a labdát, nyomban éreztem, hogy jó helyre megy, és a kellő erő is megvan benne. Hasonló volt, mint a románok elleni szabadrúgásom, csak ez éppen a másik oldalra ment. A bukaresti rendkívül fontos találat volt, de a mostaninak is örültem, a lelkünknek jót tett ez a döntetlen, hiszen nálunk erősebb csapat ellen álltunk helyt.”

A magyar válogatott kapitánya megerősítette, a nyári Európa-bajnokságon lesznek a horvátoknál gyengébb ellenfeleink is a csoportban.

„Na, ilyenkor értenek félre… De tudja mit, igenis kimondom, a horvát válogatottnál nem jobb sem az osztrák, sem az izlandi együttes. Még mielőtt bárki is azt gondolná, ettől máris beírhatjuk a kétszer három pontot a nevünk mellé, nagyot téved. Csupán azt mondom, a horvát válogatott előrébb tart, mint az imént említett kettő. A portugálokat ne vegyük ide, ők Cristiano Ronaldóval más szintet képviselnek, bár a múlt héten éppen Bulgáriától kaptak ki. Maradjunk annyiban, masszív, tudatos játékkal, és védekezéssel bárki ellen lehet esélyünk.”

MI TÖRTÉNT A SZÜNETBEN AZ ÖLTÖZŐBEN? KÉPES LEHET A VÁLOGATOTT ARRA, HOGY KILENCVEN PERCEN ÁT ÚGY FUTBALLOZZON, MINT SZOMBATON A MÁSODIK FÉLIDŐBEN? A TELJES INTERJÚT KERESSE A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik