Válogatott: a horvátokat fogadjuk felkészülési meccsen

Vágólapra másolva!
2016.01.13. 16:46
null
A magyar válogatott márciusban Horvátországgal játszik az Üllői úton (Fotó: Korponai Tamás)
A magyar válogatott március 26-án Horvátországgal játszik felkészülési mérkőzést a Groupama Arénában. Májusban várhatóan két meccs lesz, egy idegenben a kontinens szűk elitjéhez tartozó válogatott ellen, egy pedig Magyarországon, de ez még bizonytalan. Az MLSZ szerdán azt is bejelentette, hogy a MOL lett a fő támogatója.

Bernd Storck szövetségi kapitány kérése volt, hogy erős válogatottal játsszon márciusban az Európa-bajnokságra készülő válogatott, és fontos volt, hogy Magyarországon legyen a meccs.

A válogatott keret február 20-tól öt napon át készül Telkiben, majd március 20-tól ismét ott edzőtáborozik. Május 8-tól kéthetes összetartás lesz valószínűleg Ausztriában, 28 fővel. Az MK-döntőben érdekeltek később csatlakoznak. A keret 25, majd a végleges 23 fősre szűkül.

„Májusban egy meccs biztos lesz, méghozzá neves ellenféllel, de még nem árulhatjuk el, mert a másik fél akarja nyilvánosságra hozni. Ez a mérkőzés biztosan idegenben, európai országban lesz – mondta Csányi Sándor MLSZ-elnök. – Várhatóan lesz még egy találkozó ezenkívül Magyarországon, de az még nem biztos."

A torna előtti hónapban a résztvevők – Franciaországot is beleértve – legfeljebb egy mérkőzést köthetnek le olyan ellenféllel, amely szerepel az Európa-bajnokságon.

Hernádi Zsolt, a Videoton FC-t is támogató MOL-csoport elnök-vezérigazgatója elmondta, vállalata örömmel járul hozzá a magyar labdarúgás további fejlesztéséhez.

A MOL Horvátországban leányvállalatán, az INA-n keresztül szintén támogatója a helyi válogatottnak. Csehországban és Szlovákiában a nemzeti kupa támogatója a magyar olajvállalat.

A MOL kétmilliárd forintot ad a TAO-ból, amit az MLSZ pályaépítési programra fordít, együttműködve az önkormányzatokkal. Az MLSZ-nek „szabad felhasználásra” további 285 millió forintot ad támogatásként.

Az MLSZ idei költségvetése hárommilliárd forint, ebből egymilliárd a válogatott költségvetése. Az Európa-bajnokság költségei több mint 300 millió forintot emésztenek fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik