nemzetisport.hu 2018.09.10 09:13 Frissítve: 2018.09.10 09:41

Válogatott: a görögök nem panaszkodnak, „padozhat” a sztárcsatár

Önbizalomtól duzzadva érkezett meg Magyarországra a görög válogatott, amely az észtek elleni idegenbeli győzelemmel kezdte a Nemzetek Ligáját és vasárnap már Budapesten edzett.

A görögök vasárnap már edzettek is a Hidegkuti-stadionban (Fotó: gazzetta.gr)

 

Az észtek elleni meccsen Konsztasz Fortunisz góljával már a 14. percben előnybe kerültek a görögök, védelmük pedig állta a sarat, így a második félidőben hiába játszott olykor mezőnyfölényben Észtország, az egyenlítés elmaradt.

„Remekül kezdtük a sorozatot, az első félidőben különösen jól futballoztunk – mondta a gólszerző görög újságíróknak a meccs után. – A fordulás után az észtek feljebb tolták a védekezésüket, de számítottunk rá, hogy hazai pályán mindent megtesznek az egyenlítésért. A nehéz időszakban sem rugdostuk előre a labdát, igyekeztünk lapos passzokkal építkezni, a szövetségi kapitány ugyanis ezt a játékot várja tőlünk.”

A három ponttal a válogatottat 2015 októbere óta irányító német szakember, Michael Skibbe is felettébb elégedett volt.

„Az eredményre és labdarúgóim teljesítményére sem panaszkodhatok – értékelt a lefújást követően az 53 esztendős szakember.  – Megfelelő gyorsasággal játszottunk, hamar vezetést szereztünk, és bár a második félidőben a hazaiak olykor beszorítottak minket, végig irányításunk alatt tartottuk a meccset. Megint kiderült, hogy kreatív játékosok alkotják csapatunkat, erre is építhetünk a Nemzetek Ligájában.” 

A Magyarország elleni keddi mérkőzésről is kérdezték a kapitányt. 

„Nincs sok időnk felkészülni a keddi ellenfélből. Még nem állt össze a kezdőcsapat a fejemben, meglátjuk, kik jutnak szóhoz.”

Nos, a csapatösszeállítással kapcsolatban az elsődleges kérdés, hogy a kezdőcsapatban kap-e helyet ellenünk a jelenlegi görög keret legeredményesebb csatára, a 60 válogatott meccsen 16-szor eredményes Kosztasz Mitroglu.

Vasárnap görög sajtóhírek alapján már beszámoltunk róla, hogy a csatár kisebb bokasérülést szenvedett az észtek ellen, ami miatt le is kellett cserélni, de elvileg ettől még pályára léphet kedden. Viszont a legfrissebb értesüléseink szerint a pályára lépéssel jelentős kockázatot vállalna, mert ha nem pihenteti a bokáját, és rásérül, akkor klubcsapata, a Marseille veszíthetné el hetekre, márpedig az OM-mel hétvégén bajnoki, jövő héten pedig már Európa-liga meccs várna rá. Ezért könnyen előfordulhat, hogy nem kezd Budapesten, és csak a meccs hajrájára száll be, ha úgy alakul a találkozó, hogy szükség van a játékára. 

A görög válogatott vasárnap már megérkezett Magyarországra, és az MTK stadionjában edzett is, a gyakorláson Mitroglu és a Roma védője, a szintén kisebb sérüléssel bajlódó Kosztasz Manolasz a társaitól külön gyakorolt.  

A GÖRÖG VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Oresztisz Karnezisz (Napoli – Olaszország), Vaszilisz Barkasz (AEK), Andreasz Janniotisz (Olympiakosz)
VÉDŐK: Vaszilisz Toroszidisz (Olympiakosz), Kosztasz Manolasz (AS Roma – Olaszország), Szokratisz Papasztathopulosz (Arsenal – Anglia), Mariosz Ikonomu (AEK), Dimitrisz Koloveciosz (Panathinaikosz), Jorgosz Cavellasz (Alanyaspor – Törökország), Babisz Likojannisz (Cagliari – Olaszország), Dimitrisz Jannulisz (Atromitosz)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Zeca (FC Köbenhavn – Dánia), Dimitrisz Kurbelisz (Panathinaikosz), Alexandrosz Ciolisz (el-Fajha –  Szaúd-Arábia), Andreasz Buhalakisz (Olympiakosz), Kosztasz Fortunisz (Olympiakosz), Dimitrisz Pelkasz (PAOK), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Olympiakosz), Petrosz Mantalosz (AEK)
CSATÁROK: Taszosz Bakaszetasz (AEK), Taszosz Donisz (Stuttgart – Németország), Eftimisz Kolurisz (Atromitosz), Kosztasz Mitroglu (Marseille – Franciaország)

NEMZETEK LIGÁJA, C-LIGA
2. CSOPORT
Szeptember 8., szombat
Finnország–MAGYARORSZÁG 1–0
Észtország–Görögország 0–1
Szeptember 11., kedd
20.45, Budapest, Groupama Aréna: MAGYARORSZÁG–Görögország
20.45: Finnország–Észtország
Október 12., péntek
20.45, Athén: Görögország–MAGYARORSZÁG
20.45: Észtország–Finnország
Október 15., hétfő
20.45, Tallinn: Észtország–MAGYARORSZÁG
20.45: Finnország–Görögország
November 15., csütörtök
20.45: Görögország–Finnország
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország   

2019.07.16 22:53:29

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Bíróink sikerei jelentették a nagy győzelmeket.

2019.07.16 11:30:15

Magyar válogatott I. M.

Az MLSZ elnöke a futball szeretetéről, a válogatottról és a 2020-as Eb-ről is beszélt.

2019.07.15 20:18:18

Magyar válogatott HEGYI TAMÁS

Kivételes karrier a reformkapitányé, de a pályán segítségre szorult Ginzery Dénes.

2019.07.15 08:58:13

Magyar válogatott ZOMBORI ANDRÁS

Sándor György még játszhatott volna Csákváron, de szombaton már a Siófok–ZTE meccsen jegyzetelt.

2019.07.05 23:58:15

Magyar válogatott KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Ha gólt szerez Eb-selejtezős meccsen, mindig nyer a válogatottunk.