Válogatott: „A Fradi jó döntés volt” – sérülés után az Eb-ért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.23. 07:55
A ferencvárosi Pintér Ádám kisebb sérülése után még nincs százszázalékos állapotban, de készül a horvátok elleni szombati válogatott mérkőzésre. A védőként és középpályásként is bevethető labdarúgó az őt képviselő Stars and Friends menedzseriroda Facebook-oldalán nyilatkozott az állapotáról, és hosszasan beszélt a Fradiról is.

Pintér Ádám másfél hete, még a Puskás Akadémia ellen szenvedett kisebb sérülést, ami után le kellett cserélni és a következő, Vasas elleni bajnoki meccset ki is hagyta. A héten már a válogatott edzőtáborában készül a horvátokkal vívandó szombati mérkőzésre, de még nincs százszázalékos állapotban.

„jelenleg a horvátok elleni megmérettetésre készülök, speciális edzésmunkát végzek a lábam miatt. Remélem, hogy eléri a célját a meccs, és a csapat még jobban összekovácsolódik. Próbál mindenki minél többet mutatni magából, mert mindenki szeretne menni az Eb-re, és tudjuk, hogy senkinek sincs biztos helye" – fogalmazott a válogatottal kapcsolatban a Stars and Friends menedzseriroda hivatalos Facebook-oldalán Pintér Ádám, aki a 20. fellépésére készül a nemzeti együttesben.

A nyáron Görögországból hazaszerződő futballista hosszasan beszélt a klubjáról is.

„Nagyon jól érzem magam a Fradiban. Úgy érzem, nagyon jó döntést hoztam, amikor nyáron aláírtam. Magammal sosem vagyok elégedett, ezért napról napra és hétről hétre próbálom javítani a hibáimat. Amikor ideigazoltam, mindenki beszélt egy Fradi családról, amit a futball és az összetartozás iránti szenvedély táplál. Mindez akkor furcsának tűnt, de most, ahogy a részese vagyok mindennek, már elhiszem, hogy valóban létezik ilyen jó közösség. A csapattársak és a vezetők teljes mértékben elfogadtak."

„Minden egyes láncszem vagy kirakós darab pont ugyanolyan fontos, mint a többi másik. Egyik nem létezik a másik nélkül. Úgy érzem, a mérkőzések többnyire tükrözik, hogy mennyire jól összeszokott, motivált és mentálisan is kiegyensúlyozott csapatunk van. A topformához nem csak egyénileg jó játékosok, meg fizikai fittség szükséges, a mentális edzettség legalább annyira fontos. Ezért van, hogy a legkomolyabb célért küzdhetünk a bajnokságban. Az eredményességünk egyéni és csapatszinten is megmutatkozik" – fogalmazott Pintér.

A teljes interjút itt olvashatja el!

A Magyarország–Horvátország találkozót szombaton 18 órától rendezik. A mérkőzésről élő, szöveges közvetítéssel jelentkezünk.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bogdán Ádám (Liverpool – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Király Gábor (Haladás)
Védők: Bese Barnabás (MTK Budapest), Fiola Attila (Puskás Akadémia FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Juhász Roland (Videoton FC), Lang Ádám (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Korhut Mihály (Debreceni VSC-Teva), Pintér Ádám (Ferencváros)
Középpályások: Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország), Nagy Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (1. FC Nürnberg – Németország)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor – Törökország), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Szalai Ádám (Hannover 96 – Németország)

A HORVÁT VÁLOGATOTT IZRAEL ÉS MAGYARORSZÁG ELLENI KERETE
Kapusok:
Danijel Subasic (Monaco), Lovre Kalinic (Hajduk Split), Ivan Vargic (HNK Rijeka)
Védők: Darijo Srna (Sahtar Doneck), Vedran Corluka (Lokomotiv Moszkva), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Sime Vrsaljko (Sassuolo)
Középpályások: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Perisic (Internazionale), Mateo Kovacic (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozovic (Internazionale), Alen Halilovic (Sporting Gijón), Domagoj Antolic (Dinamo Zagreb)
Támadók: Mario Mandzukic (Juventus), Nikola Kalinic (Fiorentina)

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Március 26., Budapest: MAGYARORSZÁG–Horvátország
Május 20.: a helyszín és az ellenfél még nem ismert
Június 4., Gelsenkirchen: Németország–MAGYARORSZÁG
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik