Válogatott: A csapat és én is nagy esélyt kaptunk - Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.01. 20:41
A magyar labdarúgó-válogatott Telkiben hivatalos sajtótájékoztatót tartott a vasárnapi, Észak-Írország elleni selejtező előtt, amely az első megmérettetés lesz a 2016-os kontinenstorna kvalifikációs sorozatában. A nemzeti csapat tagjai közül Dzsudzsák Balázs és Gera Zoltán is beszélt a sajtó képviselőivel, de több válogatott kerettag is megosztotta gondolatait.

Bogdán Ádám, a Bolton Wanderers kapusa – aki határozottan kizárta annak az esélyét, hogy a transzferhajrá utolsó óráiban csapatot váltana – klubjában nem elégedett a szezonkezdéssel, de a válogatott szünetet követően már derűlátóan térne vissza. Bogdán Ádám, a Bolton Wanderers kapusa – aki határozottan kizárta annak az esélyét, hogy a transzferhajrá utolsó óráiban csapatot váltana – klubjában nem elégedett a szezonkezdéssel, de a válogatott szünetet követően már derűlátóan térne vissza.

„Csöndesen telt a nyár, sérült voltam, a rehabilitációt követően elkezdtem védeni. Öt találkozón szerepeltem azóta, nem kezdtük jól a bajnokságot, de most itt vagyok és csak arra koncentrálok hogy három ponttal kezdjük a selejtezősorozatot” – mondta a légiós, aki több ismerős arccal találkozhat a szeptember 7-i válogatott megmérettetésen.

„Sok északír játékossal találkoztam már és névről is ismerem őket. Többségük Angliában született és nevelkedett, angol mentalitású és stílusú válogatottról van szó. Az erősebb csapatok ellen felszívják, a kisebb meccseken elengedik magukat. Mi most a nehezebb kategóriába tartozunk, hiszen ez tétmérkőzés lesz. Alapvető céljuk az Eb-szereplés, ezért nagyon kemény mérkőzésre számítok.”

Futács Márkó, a korábban Angliában is szereplő, 2014 nyarán a török élvonal újoncához, a Mersin Idmanyurduhoz igazoló csatárának beilleszkedése jól halad új csapatában.

„Nagyon kemény felkészülésen vagyunk túl. Szépen, lassan összeáll a csapat, a magánéleti dolgaim is alakulnak, remélem hamarosan csak a futballra tudok koncentrálni” – mondta a támadó, aki angolos küzdelemre számít vasárnap a Ferencváros stadionjában.

„Nincs nagy különbség az angolok és az északírek között, harcos, brusztos mérkőzésre van kilátás, brit stílusban, kilencven percen át küzdelem lesz, sok felíveléssel. Azzal a harcossággal nyerhetünk, amit tőlük várhatunk, a helyzeteket be kell rúgni és jól kell védekeznünk.”

„Nagyon fontos, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, a szurkolóink és a következő találkozó miatt is.”

AJÁNLÓ: SZALAI ÁDÁM POSZTJÁRA VAN EMBERÜNK – PINTÉR ATTILA

Nikolics Nemanja, a Videoton csatára és az NB I góllövőlistájának vezetője reméli, hosszútávon helyet követelhet magának a válogatottban.

„Örülök, hogy jól szerepel a Videoton, adósak vagyunk a szurkolóknak a jó szerepléssel. Fontos és egyben nehéz mérkőzés vár ránk vasárnap. Az első meccs mindig a legnehezebb, de a győzelem mindennél fontosabb. Remélem sok szurkoló kilátogat a mérkőzésre és együtt ünnepelhetünk majd egy szép sikert."

„Boldog vagyok, hogy itt lehetek, együtt készülhetek a válogatottal. Hollandia és Andorra ellen már szerepelhettem. Ez egy nagy esély a csapatnak és nekem is, mindent meg fogok tenni, hogy éljek a lehetőséggel. Motivált vagyok és készen állok a bizonyításra.”

Gulácsi Péter, a Red Bull Salzburg kapusa természetesen csalódott klubja BL-selejtezős kudarca miatt, de csak előre hajlandó tekinteni, számára a válogatott jó szereplése lehet a gyógyír.

„Nekem a válogatottat jelenti most a javítás lehetőségét, szeretnénk győzelemmel kezdeni a selejtezősorozatot. Utolsó két mérkőzésünket kapott gól nélkül hoztuk le (Albánia és Kazahsztán ellen – a szerk.), a védekezésünk összeállt és készen áll a kihívásra” – tekintett előre az osztrák élvonal legjobb kapusának megválasztott Gulácsi, aki abban is bízik, hogy klubszinten meg tudja ismételni az előző idényben teljesítményét.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg), Rózsa Dániel (Haladás)
Védők:
Heffler Tibor (Paks), Juhász Roland (Videoton), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Lang Ádám (Győri ETO), Lipták Zoltán (Győri ETO), Litauszki Róbert (Újpest), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (FC Sion)
Középpályások:
Balogh Balázs (Újpest), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nagy Gábor (Újpest), Tőzsér Dániel (Watford), Varga József (DVSC-Teva), Zsidai László (DVSC-Teva)
Támadók:
Futács Márkó (Mersin), Nikolics Nemanja (Videoton), Priskin Tamás (Győri ETO), Rudolf Gergely (Győri ETO), Varga Roland (Győri ETO)

A MAGYAR VÁLOGATOTT ÉS AZ F-CSOPORT PROGRAMJA

2014. szeptember 7.:
Magyarország–Észak-Írország, 18.00

Feröer–Finnország 20.45
Görögország–Románia 20.45

Október 11.:
Románia–Magyarország, 18.00

Finnország–Görögország 20.45
Észak-Írország–Feröer 20.45

Október 14.:
Feröer–Magyarország, 20.45

Finnország–Románia 20.45
Görögország–Észak-Írország 20.45

November 14.:
Magyarország–Finnország, 20.45

Görögország–Feröer 20.45
Románia–Észak-Írország 20.45

2015. március 29.:
Magyarország–Görögország, 20.45

Észak-Írország–Finnország 18.00
Románia–Feröer 18.00

Június 13.:
Finnország–Magyarország, 18.00

Feröer–Görögország 20.45
Észak-Írország–Románia 20.45

Szeptember 4.:
Magyarország–Románia, 20.45

Görögország–Finnország 20.45
Feröer–Észak-Írország 20.45

Szeptember 7.:
Észak-Írország–Magyarország, 20.45

Finnország–Feröer 20.45
Románia–Görögország 20.45

Október 8.:
Magyarország–Feröer, 20.45

Észak-Írország–Görögország 20.45
Románia–Finnország 20.45

Október 11.:
Görögország–Magyarország, 18.00

Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00

24-ES EB-MEZŐNY = 1 rendező (Franciaország) + 9 csoportgyőztes + 9 csoportmásodik + 1 (a legjobb) csoportharmadik + a csoportharmadikok által vívott pótselejtező 4 győztese

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik