Válogatott: Dzsudzsák Storckról, Modricékról, Németh Katarról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.21. 16:00
A szombati, Horvátország elleni felkészülési mérkőzés előtt hétfőn Telkiben tartott sajtótájékoztatót a magyar labdarúgó-válogatott. A játékosok közül Dzsudzsák Balázs, Nagy Ádám és Németh Krisztián válaszolt az újságírók kérdéseire.

A játékosok először a jelenlegi állapotukról, a hangulatról beszéltek, illetve a klubcsapatokkal kapcsolatos kérdések is előjöttek.

„Jó állapotban érzem magamat, a szerda-szombat ritmus ellenére nem vagyok fáradt” – kezdte Nagy Ádám.

„A hétvégén nem játszottam, de a csapatom győzött, jól érzem magam, örülök, hogy itt lehetek. Most már a norvég meccs a kiindulópont, azt kell tökéletesíteni, azt a hangulatot kell továbbvinnünk” – vette át a szót Dzsudzsák Balázs.

„Szombaton játszottuk a meccsünket, frissen várom a válogatott találkozót. Katar egy átgondolt döntés volt a részemről, most már előre tekintek, bízom benne, hogy az idő engem igazol majd” – mondta Németh Krisztián, aki új klubjáról is beszélt. – Azért igazoltak, hogy vezéregyéniségként helyt álljak, remélem kitart a mostani jó formám.”

A klubjával kapcsolatban Dzsudzsák Balázs is kapott kérdést.

„Nem volt konfliktus, aminek nincs alapja arra fölösleges is reagálni, ezért nem nyilatkoztam minden, velem kapcsolatban megjelent törökországi hírre. Nem történt semmi. Ez a mostani hétvégi volt a második alkalom, hogy nem voltam a pályán, ezervalahányszáz percet játszottam. Ha bármi probléma lenne, azt elmondanám, de nincs ilyen. Persze az engem is idegesít, ha kimaradok, de ilyenkor duplán kell dolgozni, hogy vissza tudjam verekedni magamat a kezdőbe, hogy aztán jó formában érkezhessek haza a válogatotthoz” – fogalmazott Dzsudzsák Balázs a Bursasport érintő kérdéssel kapcsolatban.

A játékosok érintették a hazai viszonyokat, a bajnokik iránti alacsony érdeklődést is.

„Nagyon sajnálom, hogy akik Magyarországon futballoznak, azok hangulattalan meccseket játszanak, üres lelátók előtt. Mi játékosok a pályán tudunk tenni ezért, és fontos, hogy minél előbb rendeződjön a helyzet a szurkolók, illetve a különböző szabályok szempontjából. Amit mi a pályán tudunk, azt megtesszük” – mondta Dzsudzsák.

„Az eredmények nagyon fontosak, a jó eredmények segíthetnek abban, hogy ez a helyzet a magyar bajnokságban is változzon” – tette hozzá Németh Krisztián.

Ezután a szombati találkozóra terelődött a szó.

„Ez a meccs nem arról szól, hogy idejön Modric, Rakitic vagy Mandzukic, hanem arról, hogy nálunk van egy jó közösség, egy csapat. Nem kell úgy pályára lépnünk, hogy arra gondolunk, ők milyen csapatban játszanak. Ha minden rendben van körülöttünk, akkor tudunk jól játszani, ezt már megmutattuk. A saját játékunkat kell játszanunk. Nem az a lényeg, hogy felhúzzak bőrbe egy sztárt” – mondta Dzsudzsák.

„Okos döntés volt, hogy a horvátokkal játszunk. Lehet, hogy egy-két góllal alulmaradunk, de rengeteget tanulhatunk belőle” – véli Nagy Ádám.

A csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs Bernd Storck szövetségi kapitány szerződéshosszabbítására is reagált – a német szakember 2018-ig írt alá új kontraktust az MLSZ-szel:

„A héten van egy vacsora, azt biztosan ő fizeti... A viccet félretéve, amiért idekerült, azt elvégezte, élt a bizalommal, örülök, hogy marad, és remélem, hogy 2018-ig, vagy még hosszabb távon sikeresek tudunk lenni.”

A teljes sajtótájékoztatót itt olvashatja!

Ez a meccs nem Rakiticékról fog szólni, hanem... – Dzsudzsák (Az NSO Tv felvétele)

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Március 26., Budapest: MAGYARORSZÁG–Horvátország
Május 20.: a helyszín és az ellenfél még nem ismert
Június 4., Gelsenkirchen: Németország–MAGYARORSZÁG
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik