HIRDETÉS
HIRDETÉS
SOMOGYI ZSOLT 2018.08.24 23:45 Frissítve: 2018.08.24 23:52

Üzenet – Somogyi Zsolt jegyzete

HIRDETÉS

„Dzsudzsi nincs benne…” – az első tíz ember, aki meglátta Marco Rossi pénteken közzétett válogatott keretét, ezzel a mondattal reagált.

Igen, Dzsudzsák Balázs nem kapott meghívót.

 
Dzsudzsák nincs, újoncok viszont vannak Rossi keretében
 Rossi utalása: Dzsudzsák kimarad a keretből?

Nem fordult elő vele ilyesmi azóta, amióta 2007-ben, Görögországban először húzhatta fel a címeres mezt, gyakorlatilag garantált helye volt a kezdőben, a kerettagságát sokáig nem is vitatta senki, csapatkapitányként nem is lett volna miért aggódni. Lám, most az eljött az idő, és szomorúan láthatja be maga a játékos és valamennyi szurkoló, hogy a mostani nem a semmiből érkező döntés volt. A Georges Leekens után kinevezett olasz kapitány előkészítette a bejelentést, amikor arról nyilatkozott, hogy akinek nincs klubja, nem lesz tagja a csapatának, ugyanis akkor már tudni lehetett, a szélső elköszön az al-Vahdától.

Egy évtizeden át tehát alapember volt, és könnyen lehet, átmeneti állapot, hogy most hiányzik, de az sem zárható ki: távolléte egyfajta üzenet Marco Rossitól. Elődje, a belga szakvezető nyilvánvalóan Bernd Storck örökségét és csapatát vitte tovább, érdemi újítás nélkül, ez is oka lehetett a némileg váratlan kirúgásának, de az olasz határozottnak akart tűnni első munkanapján. A múltban szerzett érdemek nála nem számítanak, csakis az, számíthat-e meghatározó teljesítményre a jelöltjétől.

A kapitány válasza a keret nyilvánossá tételével ismertté lett: Dzsudzsák Balázs most nincs abban a fizikai állapotban, nincs játékban, ráadásul az elmúlt években egyre élesebb kérdéssé vált, az Emírségek futballja, sajnos, nem készíti fel arra, hogy a nemzetközi porondon vezérré válhasson. Akart, küzdött, többet védekezett, mint előtte bármikor, érezni lehetett, hogy főszereplő lenne, de... A tíz éve megcsodált sebességéből sokat vesztett, ez valamelyest természetes is, s bár egy-egy szabadrúgás, gólpassz, villanás még megmutatta, mennyivel több van benne, mint másokban, kiemelkedni már ritkán tudott.

Itt az új keret – immár Dzsudzsák Balázs nélkül. Az elmúlt hetekben a nemzetközi meccseken is üdítően mozgékony Kovács Istvánnal, a Kansas mezében gólokat lövő Sallói Dániellel, az épp Dzsudzsák Balázs pozíciójában legutóbb bátran vállalkozó, cselező, robbanékony (a fiatal Dzsudzsit idéző) Sallai Rolanddal.

Dzsudzsák Balázs 96-szoros válogatott, nem titkolt célja elérni a százat. Egyelőre kérdés, lesz-e rá esélye.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.20 13:10:11

Magyar válogatott S. ZS.

„Az UEFA sem hitte el, hogy teljesítményfokozó nélkül képes lehetek gólt szerezni.”

2018.11.20 12:29:24

Magyar válogatott BORBOLA BENCE

A kapitány majdnem biztos benne, hogy megkapjuk Olaszországot az Eb-selejtezőn.

2018.11.19 22:02:39

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2018.11.19 21:54:35

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Rossi folyamatosan azt hangoztatja, hogy csak az eredmények számítanak, és ebben a válogatottban több van, mint amit az elmúlt két évben mutatott. Kezdünk hinni neki.

2018.11.19 15:23:34

Magyar válogatott nemzetisport.hu

„A könyv visszajelzés, hogy Magyarországon elismerik a munkámat, de először őrültségnek tartottam.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS