UEFA: a románok bizakodnak, délutánra várják a döntést

Vágólapra másolva!
2014.10.31. 14:28
Román sajtóhírek szerint péntek 16.30 órakor dönt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az októberi Románia–Magyarország Eb-selejtezőn történt rendbontások ügyében.

„Az európai szövetség az utóbbi napokban újabb információkat kért tőlünk az ügyben. Bizakodóak vagyunk, és reméljük, az UEFA méltányosan jár el" – mondta a Dolce Sportnak Gheorghe Chivorchian, a válogatott ügyvezetője.Gheorghe Chivorchian, a válogatott ügyvezetője.

Az UEFA honlapján megjelent korábbi hírek szerint a románokat lelátói rendbontás, tiltott pirotechnikai eszközök és más tárgyak használata illetve bedobása, lézerezés, valamint a játékosok helytelen viselkedése (öt vagy több sárga lap) miatt vizsgálták, míg a mieink ellen rasszista bekiabálások, lelátói rendbontás, tűzijáték használata és szintén a csapat által begyűjtött sok lap miatt indult eljárás.

Az erdélyi Civil Elkötelezettség Mozgalom később feljelentést tett az UEFA-nál a rasszista román megnyilvánulások miatt, a Magyar Labdarúgó-szövetség pedig szintén hivatalos beadvánnyal élt a románok viselkedése miatt. Az UEFA fegyelmi bizottsága beemelte a rasszizmus vádját is az eljárásba, ezért csúszik a döntés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik