U21: Zsóri Dánielre is számíthat Gera Zoltán

Vágólapra másolva!
2020.10.08. 15:47
Címkék
Egy hónappal ezelőtt 3–3-as döntetlent játszott egymással a 2021-es U21-es Európa-bajnokság két házigazdája, a magyar és a szlovén válogatott. Jövő hét kedden ismét összecsapnak Szombathelyen, a mieink már Telkiben készülnek. Gera Zoltán szövetségi edző és Bolla Bendegúz válaszolt az újságírók kérdéseire csütörtök délelőtt. 

A mérkőzés arra is szolgál, hogy Gera Zoltán újabb játékosokat nézzen meg, hiszen a keretben most is vannak olyanok, akik korábban még nem kaptak bizonyítási lehetőséget. Sőt, az Eb-re készülő keret a FIFA szabálymódosítását követően akár azokkal a határon túli magyarokkal is bővülhet, akik eddig nem szerepelhettek az utánpótlás-válogatottban. Mostantól csak a Magyarországon eltöltött öt évet szükséges kivárni, így ha Gera Zoltán számít például Zsóri Dánielre vagy Kusnyír Erikre, akkor elviekben ennek az útjából minden akadály elhárult. Videónkban a szövetségi edző erről is beszél, mint ahogy arra is kitér, milyen pozitívumokat látott a legutóbbi mérkőzésen, s mik azok a hibák, amelyeket a keddig találkozón el kell kerülni az első győzelem megszerzésének érdekében.

Kiemelte, örömteli, hogy egyre több fiatal kap lehetőséget az NB I-es vagy az NB II-es csapatában. Bolla Bendegúz ráadásul a Mol Fehérvár Európa-liga-selejtezős meccsein is pályára léphetett. A védő szerint ez jót tett az önbizalmának és védekezésben is sokat fejlődött.

Az is szóba került, hogy a csapat csütörtök este együtt nézi a bolgár–magyar Eb-pótselejtezőt. Természetesen Gera és Bolla is Szalaiék győzelmét várja, utóbbi az eredményt is megtippelte, szerinte 2–1-re nyerünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik