U21: porondon a fiatalok – a szlovénokkal találkozunk Szombathelyen

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2020.09.07. 10:38
null
Első győzelmét szerezheti meg Gera Zoltán irányításával az U21-es válogatott (Fotó: Szabó Miklós)
A Szlovénia elleni barátságos, zárt kapuk mögött rendezendő találkozón első győzelmét szerezheti meg Gera Zoltán irányításával a korosztályos válogatott.

 

Pályakezdő edzőként alighanem kellemesebb első esztendőt is el tudott volna képzelni Gera Zoltán. Az U21-es válogatott szövetségi edzője tavaly augusztusban hirdetett először keretet, majd az év hátralévő részében hat barátságos mérkőzést (két döntetlen és négy vereség volt a mérleg) játszott a 2021-es magyar és szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokságra készülő csapatával (társrendezőként a magyar válogatott automatikus résztvevője a tornának), ám a vírushelyzet keresztülhúzta a további terveket. Bár az előzetes program szerint idén márciusban is találkozott volna a keret, a járványhelyzet miatt az összetartást és a betervezett felkészülési meccseket is törölték, így a tavaly novemberi Ausztria elleni barátságos találkozó (0–1) óta egyetlen lehetőség sem adódott a közös gyakorlásra – egészen mostanáig. A keret majd' kilenc hónapos kihagyás után, augusztus 30-án találkozott ismét Telkiben, az összetartás a hétfőn Szombathelyen rendezendő, Szlovénia elleni zárt kapus felkészülési mérkőzéssel zárul.

Az idő azonban szorítja a kontinenstornára készülő együttest, a vírushelyzet a menetrendet is átírta. Eredetileg június 13. és 27. között rendezték volna az Eb-t, ám az Európai Labdarúgó-szövetség előrébb hozta az eseményt, így a csoportmeccseket március 24. és 31. között játsszák. Gera Zoltánnak addigra kellene ütőképes együttest gyúrnia a fiatalokból, ám a mostani összetartás sem ment zökkenőmentesen. Mivel múlt hét pénteken pótolták az elhalasztott Kisvárda–Puskás Akadémia bajnokit, a két együttesből egyetlen fiatal sem kapott meghívót, míg a Honvéd és a Budafok játékosaira a két klubnál regisztrált pozitív koronavírusteszt miatt nem számíthatott. Az már jóval örömtelibb esemény, hogy Szalai Attila, Schäfer András és Szőke Adrián az A-válogatott meghívója miatt hiányzott, ám a Szlovénia elleni meccs előtt így sincs könnyű helyzetben a pénteki sajtótájékoztatón a nehézségek ellenére is a pozitívumokra koncentráló Gera Zoltán. A korábbi válogatott középpályás elmondta, elégedett a behívott játékosok teljesítményével, a fő feladatnak a támadásvezetés fejlesztését és az átmenetek felgyorsítását tartja. Nem mellékesen ezúttal több olyan játékossal dolgozhat együtt, akik rendszeresen lehetőséget kapnak élvonalbeli klubjaikban: Demjén Patrik (ZTE), Nagy Zsombor, Mezei Szabolcs vagy a bajnokságot remek formában kezdő Schön Szabolcs (valamennyi MTK) formájára építhet a szakmai stáb.

Tavaly októberben egyébként Celjében már találkozott egymással a két csapat, akkor egy büntetőből szerzett góllal a vetélytárs nyert. Hétfőn „egyenlíthet” a magyar csapat, és nem mellékesen megszerezheti első győzelmét Gera Zoltánnal a kispadon.

U21-ES VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
15.00:
MAGYARORSZÁG–Szlovénia (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

AZ U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Demjén Patrik (Zalaegerszegi TE FC), Kovács Péter (Budaörs)
Védők:Balogh Botond (Parma – Olaszország), Gergényi Bence (Zalaegerszegi TE FC), Hinora Kristóf (Vasas FC), Nagy Zsombor (MTK Budapest), Szűcs Kornél (Diósgyőri VTK/Kazincbarcika), Tóth Bence (Vasas FC), Zeke Márió (Mol Fehérvár FC)
Középpályások:Hidi M. Sándor (Vasas FC), Kiss Bence (Szombathelyi Haladás), Kleisz Márk (Vasas FC), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Palincsár Martin (MTK Budapest)
Támadók:Bíró Bence (MTK Budapest), Dragóner Filip (Zalaegerszegi TE FC), Schön Szabolcs (MTK Budapest), Szánthó Regő (Zalaegerszegi TE FC), Németh András (KRC Genk II – Belgium)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik