U21: Otigba a klubcsapatát választotta a válogatott helyett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.06. 16:21
Róth Antal kihirdette az albánok (november 14., Budapest, Bozsik József Stadion, 17.00) és az osztrákok elleni (november 18., Graz, UPC Arena, 20.30) Eb-selejtezőre készülő U21-es válogatott keretét – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja.

Az októberi Eb-selejtezőkön nem sikerült a pontszerzés U21-es válogatottunk számára, az osztrákok Győrben 2–0-ra, a spanyolok Cartagenában 1–0-ra győzték le együttesünket. November 14-én, Budapesten, a Bozsik József Stadionban Albánia ellen javíthatunk, négy nappal később pedig Ausztriában játszik a csapat, amelyben ismét pályára léphet a sérüléséből felépülő Kovács István.

Otigba ezúttal nem jön az U21-esekhez (Fotó: Imago)
Otigba ezúttal nem jön az U21-esekhez (Fotó: Imago)

„Kovács István a bosnyákok elleni mérkőzésünkön szenvedett kulcscsonttörést, mostanra teljesen felépült, már pályára lépett több tétmérkőzésen is – mondta a kerethirdetés után Róth Antal az mlsz.hu-nak. – Nagyon örülünk, hogy ismét a válogatott rendelkezésére állhat, hiszen alapembere ennek a csapatnak. Bekerült a keretbe Nagy Gergő is, aki korábban a biztonsági tartalékok között szerepelt, de most már jó ideje folyamatosan játszik a Honvédban, és egyre megbízhatóbb teljesítményt nyújt.

Meghívást kapott Róth Antaltól Otigba Kenneth, a Heerenveen középső védője is, aki ott volt az U21-esek keretében mind a négy eddigi Európa-bajnoki mérkőzésen (hármat végig is játszott), ám a játékos kérte felmentését e két selejtezőre azzal az indokkal, hogy szeretne minden erejével a klubcsapatában való szereplésére koncentrálni. Róth Antal ugyan nem ért egyet a kéréssel és az indoklással, de tudomásul vette a játékos távolmaradását.

Otigbával kapcsolatos korábbi hír, hogy a nigériai szövetség figyeli a játékost, s nem kizárt, hogy az afrikai ország szeretné, ha a védő a későbbiekben Nigéria felnőtt válogatottjában szerepelne.

„Az októberi mérkőzések után lépéshátrányba kerültünk riválisainkkal szemben. Az osztrákok ellen eredményesebb mérkőzésre számítottunk, a hazai vereség után idegenben javítani szeretnénk ahhoz, hogy ledolgozzuk a hátrányt, mert továbbra is a csoport második helyének a megszerzése a célunk. Az előző meccseink komoly tanulságokkal szolgáltak, biztos vagyok benne, hogy a játékosok átérzik a soron következő mérkőzések fontosságát, és ennek megfelelő teljesítményt nyújtanak majd” – tette hozzá a válogatott szakvezetője.

Az U21-es válogatott Eb-selejtezőre készülő kerete:
Kapusok: Jova Levente (Ferencváros), Dombó Dávid (Haladás)
Védők: Szolnoki Roland (Videoton FC), Baráth Botond (Budapest Honvéd), Kelemen Dávid (MTK Budapest), Lang Ádám (Győri ETO), Batik Bence (MTK Budapest), Poór Patrik (MTK Budapest), Tamás Márk (Puskás Akadémia)
Középpályások: Szakály Attila (Haladás), Windecker József (MVM Paks), Nagy Gergő (Budapest Honvéd), Vécsei Bálint (Budapest Honvéd), Adorján Krisztián (Groningen), Holman Dávid (Ferencváros), Kovács István (Videoton FC), Bese Barnabás (MTK Budapest)
Támadók: Vernes Richárd (Budapest Honvéd), Bacsa Patrik (DVTK), Ugrai Roland (Haladás), Radó András (Haladás), Gyurján Bence (Haladás)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik