U21: „Nem személyes kudarc; nem lebecsülendő teljesítmény" - Róth

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.10. 09:25
null
Az U21-es válogatott elbukott az Eb-selejtezőkön (igaz, a sorozat még tart), de Róth Antal ezt nem érzi személyes kudarcnak (Fotó: Czerkl Gábor, archív)
Az U21-es válogatott éléről menesztett szövetségi edző, Róth Antal a Digi Sport Reggeli Start című műsorában értékelte az utánpótlás-válogatottaknál eltöltött elmúlt tíz esztendejét.

 

„Az albánoktól elszenvedett nem várt kudarc csatlakozott az elmúlt fél év negatív eredményeihez. Ha csak az eredményességet nézzük, akkor egyértelmű a helyzet, de ennek többféle megközelítése lehet – kezdte az U21-es válogatott szereplésének értékelését a menesztett szövetségi edző, Róth Antal. – Fontos szerepe ugyanis az utánpótlás-válogatottnak, hogy hány játékost tudunk magasabb szintre behozni, és ez árnyalja az eredménytelenségről alkotott képet.”

„Tíz év alatt több mint ötven játékos került a felnőttválogatottba. Olyan játékosokkal dolgozhattam együtt, mint például Szabics Imre, Torghelle Sándor, Rajczi Péter, Bajzát Péter – akiknek jól cseng a neve, de említhetem a jelenleg is válogatott Juhász Rolandot és Vanczák Vilmost is. Az egyik legjobb korosztály például az 1983–1984-es születésű volt, amelyből szinte mindenki felnőttválogatott lett” – nyilatkozta a Digi Sportnak Róth, aki arra a felvetésre is reagált, hogy a magyar futball nagy túlélője lenne.

„Relatív ez a megközelítés. Nem személyes kudarcként élem meg ezt a tíz évet. Sőt, nagyon büszke vagyok rá, mert három különböző elnökség alatt dolgozhattam, és függetlenül az eredményektől mai napig kapcsolatban állok a korábbi játékosaimmal. A számszerű eredményekre nem lehetünk büszkék, de a magyar futball helyzetét ismerve, a jelenlegi kiélezett versenyben nem lebecsülendő teljesítmény, hogy irányításommal tartósan megőrizte a csapat a pozícióját a koefficienslista 22-23. helyén” – tette hozzá Róth.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik