U21: Kalmár Zsoltot kiemelte az olaszok Eb-ezüstérmese

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.13. 18:38
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott szerda este 0–0-s döntetlent játszott az olaszokkal felkészülési mérkőzésen. A vendégeket irányító Luigi Di Biagio elismerően nyilatkozott a mieink teljesítményéről, Kalmár Zsoltot külön kiemelte a 2000-es Eb-n ezüstérmet szerző korábbi védekező középpályás.

„ Viszonylag alacsony iramú volt a mérkőzés, de így is sokat hibáztunk, ráadásul a magyar válogatott fizikailag jobb volt nálunk – olvasható Di Biagio nyilatkozata az mlsz.hu-n. – Ez valamelyest várható is volt, hiszen nálunk még nem kezdődött el a bajnokság, nincs a lábakban annyi mérkőzés, mint a hazai futballistáknál, de egyben azt is mutatja, hogy nagyon sok munka vár még ránk. A védekezésünkkel elégedett vagyok, de nemcsak mi, hanem a magyar csapat is fegyelmezetten játszott, kevés helyzet nyílt a támadók előtt. A hazaiaknál több labdarúgó teljesítménye is tetszett, Kalmár Zsolt például végig veszélyesen futballozott, sok gondot okozott nekünk.”Di Biagio nyilatkozata az mlsz.hu-n. – Ez valamelyest várható is volt, hiszen nálunk még nem kezdődött el a bajnokság, nincs a lábakban annyi mérkőzés, mint a hazai futballistáknál, de egyben azt is mutatja, hogy nagyon sok munka vár még ránk. A védekezésünkkel elégedett vagyok, de nemcsak mi, hanem a magyar csapat is fegyelmezetten játszott, kevés helyzet nyílt a támadók előtt. A hazaiaknál több labdarúgó teljesítménye is tetszett, Kalmár Zsolt például végig veszélyesen futballozott, sok gondot okozott nekünk.”

Az RB Leipzig magyar középpályása szerint a magyar válogatott közelebb állt a győzelemhez, és ha a keret tagjai jobban összeszoknak, az ilyen mérkőzéseket meg is nyerheti együttesünk.

„Az olasz válogatott nagyon jó, szervezett csapat benyomását keltette, de úgy gondolom, jobbak voltunk, és nekünk voltak lehetőségeink a mérkőzés megnyeréséhez – mondta az mlsz.hu-nak Kalmár Zsolt. – Jól alkalmaztuk a letámadás, végre tudtuk hajtani azt a taktikát, amit a szakmai stáb kért tőlünk, illetve az elmúlt napokban sokat gyakoroltunk. Sajnos a pontos utolsó passzok hiányoztak a játékunkból, és érezhető volt, hogy a több korosztályt is felölelő csapatunk még nincs tökéletesen összeszokva. A szeptemberi első tétmeccs előtt van még pár hetünk, hogy összekovácsolódjunk, koncentrációban, helyzetkihasználásban mindenképpen javulnunk kell, és ha ez meglesz, bármely riválisunk ellen győzelmi esélyekkel léphetünk pályára.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik