U21-es válogatott: hat légiós a keretben, két Eb-selejtező jön

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.17. 15:10
Robert Kilin, az U21-es magyar labdarúgó-válogatott szövetségi edzője kijelölte keretét az Izrael és Albánia elleni Európa-bajnoki selejtezőre. A légiósok közül – Balogh Norbert és Mervó Bence mellett – Polgár Kristóf, Tamás Krisztián, Forgács Dávid és Kalmár Zsolt is meghívót kapott.

Folytatódnak az U21-es Eb-selejtezők 4. számú csoportjának küzdelmei, Robert Kilin tanítványai előbb a csoportban velünk azonos pontszámmal álló Izraelt fogadják a megújult gyirmóti Alcufer Stadionban, majd a második helyezett Albánia otthonában lépnek pályára.

Az albánok ellen októberben Felcsúton nem sikerült nyerni, míg Izraelben fertőzéses megbetegedés sújtotta a csapatot, így épphogy ki tudtunk állni a mérkőzésre, de a vereséget nem kerülhettük el. Egyik ellenfelünk sem tűnik verhetetlennek, bár tény, hogy Robert Kilin szövetségi edző számára nem kizárólag a jó eredmény elérése a fontos, hanem az is, hogy a keretből minél több játékos közelítse meg az A-válogatottnál elvárt szintet.

„Komoly ellenfelek várnak a csapatunkra a következő két játéknapon. Izrael ellen hazai pályán természetesen győzelemre készülünk, mint ahogy jó eredményt szeretnénk elérni Albániában is. Ősszel idegenben nehéz helyzetben voltunk az izraeli válogatott ellen, sok játékosunkat érintette a megbetegedés, így azon a mérkőzésen nem lehetett valós szakmai célokért játszani. Úgy gondolom, hogy verhető csapat, így Gyirmóton győzelemre készülünk ellenük” – mondta Robert Kilin szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

„Albánia válogatottja nagyon erős, amit a Pancho Arénában ellenük játszott meccsünk és a tabellán elfoglalt helyezésük is bizonyít. Ennek ellenére jó eredményre, és ami még ennél is fontosabb, jó játékra készülünk ellenük is. Ebben a korosztályban már nem csupán az eredmények számítanak, legalább ilyen fontos, hogy ezek a nemzetközi mérkőzések kiváló fejlődési lehetőséget jelentenek a játékosoknak. Ezzel a nemzetközi tapasztalattal pedig felépítjük őket, hogy a klubcsapataikban jobb teljesítményre legyenek képesek, és akár a nagyválogatottban is bizonyíthassanak – tette hozzá a szakember.

A MAGYAR U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Banai Dávid (Újpest), Nagy Gergely (Vasas), Székely György (Paks)
Védők: Baki Ákos (MTK), Bese Barnabás (MTK), Bobál Dávid (Budapest Honvéd), Botka Endre (Budapest Honvéd), Hangya Szilveszter (Vasas), Kecskés Ákos (Újpest), Lenzsér Bence (Paks), Polgár Kristóf (Liverpool), Tamás Krisztián (Spezia)
Középpályások: Cseke Benjámin (Újpest), Forgács Dávid (Pisa), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Vida Máté (Vasas)
Támadók: Balogh Norbert (Palermo), Gera Dániel (MTK), Kalmár Zsolt (FSV Frankfurt), Makrai Gábor (Csákvár), Mervó Bence (Slask Wroclaw), Novothny Soma (DVTK), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Zsótér Donát (Puskás Akadémia)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Portugália 5
5
19–1

+18

15
2. Albánia 6 2 2 2 8–13 –5
8
3. Izrael 4
2 1 1
8–4 +47
4. MAGYARORSZÁG 5 2 1 2 10–8 +2
7
5. Görögország 4 2 2 8–6 +26
6. Liechtenstein 6 6 0–21 –21
0

A kilenc csoportelső automatikusan kijut a 2017-es Eb-re, a legjobb négy csoportmásodik pedig (nem számítva a csoporthatodikok elleni eredményeket) két párban oda-visszavágós alapon dönt a fennmaradó két helyről. Lengyelországnak rendezőként nem kell selejtezőt játszania.

A magyar válogatott további programja:
6. forduló, 2016. március 24.
Magyarország–Izrael
7. forduló, 2016. március 28.
Albánia–Magyarország
8. forduló, 2016. szeptember 1.,
Magyarország–Liechtenstein
9. forduló, 2016. október 6.
Magyarország–Portugália
10. forduló, 2016. október 10.
Görögország–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik