U20: Pokoli érzés, hogy nem lehetek ott - Mészöly Géza

Vágólapra másolva!
2014.10.01. 09:08
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kedden leváltotta az U20-as válogatott szövetségi edzői tisztségéről Mészöly Gézát – a menesztett szakember amondó, pokoli érzés lesz kihagynia a soron következő, új-zélandi világbajnokságot.

„A két balul sikerült találkozóval, az osztrákok és a portugálok elleni Európa-bajnoki meccsel indokolták a menesztésem. Az indok szerint jókora csalódást okoztunk, amivel nehéz vitatkozni, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a játékosok igenis felálltak a kiütés után, legyőzték Izraelt, kiharcolták a világbajnoki részvétel jogát. Pokoli érzés lesz, hogy nem lehetek ott velük" – nyilatkozta Mészöly Géza a Nemzeti Sportnak. indokolták a menesztésem. Az indok szerint jókora csalódást okoztunk, amivel nehéz vitatkozni, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a játékosok igenis felálltak a kiütés után, legyőzték Izraelt, kiharcolták a világbajnoki részvétel jogát. Pokoli érzés lesz, hogy nem lehetek ott velük" – nyilatkozta Mészöly Géza a Nemzeti Sportnak.

A menesztett szakvezető elmondta, már augusztusban elkészült a hazai rendezésű U19-es Eb tapasztalatait feldolgozó anyagával.

„Rendkívül bánt, hogy nem folytathatom a munkát, ráadásul augusztusban olyan anyagot tettem le az asztalra, amely egyrészt feldolgozza az Eb tapasztalatait, másrészt már iránymutatást ad az Új-Zélandon rendezendő világbajnokságra való felkészülésre. Az utódom bátran használhatja.”

Mészöly Géza helyét a korosztályos válogatottnál az edzőképzés vezetője, Szalai László veszi át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik