U20-as vb: Nincs vesztenivaló; erőt ad a biztatás – Storck

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.09. 12:17
A magyar U20-as labdarúgó-válogatott hazai idő szerint 6 órakor lép pályára szerdán Szerbia ellen a korosztályos világbajnokság nyolcaddöntőjében. A találkozó előtt Bernd Storck sportigazgató elmondta, csapatának nincs vesztenivalója.

A kedd reggel kiadós tengerparti sétával kezdődött az U20-as keret tagjai számára, majd az ebéd és csendes pihenő után délután négy órakor a helyi, teljes mértékben fedett stadionban vezetett egyórás edzést Bernd Storck sportigazgató – írja az mlsz.hu.

A szakmai stáb részletes elemzést mutatott be az ellenfél játékáról a csapat tagjai számára, amelyből kiderült, déli szomszédaink keretét – a várakozásoknak megfelelően – roppant erős, taktikusan futballozó labdarúgók alkotják, akik több taktikai felállásban is tudnak játszani, még egy meccsen belül is.

Legtöbb góljukat bedobások, rögzített játékhelyzetek után szerzik. A szerbek védekezésére jellemző, hogy eddig összesen egy gólt kaptak a világbajnokságon (Uruguaytól), rendszeresen állnak ki öt védővel, így ellenfeleik előtt igen kevés gólszerzési lehetőség adódott. Előny lehet nekik, hogy minden eddigi mérkőzésüket Dunedinben játszották, ebben a speciális hangulatú stadionban, míg a mieink csak hétfőn délután érkeztek meg New Plymouthból.

„Számunkra nincs vesztenivaló itt, a vébé legjobb tizenhat csapata között. Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, ugyanakkor önbizalommal és hittel játszunk, mert alapozhatunk arra a játékra, amelyet Észak-Korea és Brazília ellen megvalósítottunk” – mondta el Bernd Storck a keddi sajtótájékoztatón, amelyen a magyar futball általános helyzetéről is kérdezték a külföldi újságírók.

„Magyarországon egyre nagyobb teret kapnak a fiatal tehetségek, ami nagyon örömteli út, és megegyezik az én filozófiámmal is. Az én feladatom sportigazgatóként ennek a folyamatnak a koordinálása. Jó példával akarunk elöl járni” – tette hozzá a szakember, aki azt is elmondta, a játékosoknak sok erőt ad az otthonról érkezők biztatása, a tévénézőktől az interneten kapott buzdítás.

A magyar érdekeltségű találkozó győztese az USA–Kolumbia összecsapás továbbjutójával találkozik a negyeddöntőben Aucklandben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik