U20: a tíz évvel ezelőtti vb-bronzéremre emlékeztek

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.12.29. 15:06
null
Egervári Sándor főleg az egészség fontosságáról beszélt (Fotó: Dömötör Csaba)
Tíz esztendeje, hogy az 1989-es korosztály tagjai 2009 őszén Egyiptomban bronzérmet szereztek az U20-as világbajnokságon – az évforduló alkalmából a játékosok közös vacsorát szerveztek.

„Az elmúlt időszak nagyon rosszul alakult nekem, ezért jegyezzétek meg: az egészség a legfontosabb, ebben ne szenvedjetek hiányt, ezt kívánom nektek...”

Szívszorító volt látni, ahogy Egervári Sándor, korábbi szövetségi kapitány, a 2009-ben az U20-as világbajnokságon Egyiptomban bronzérmet szerző csapat edzője köszöntötte egykori játékosait.

Rohan az idő... Már tíz éve, hogy 2009 őszén, az 1989-es korosztály tagjai Egyiptomban az U20-as világbajnokságon bronzérmet nyertek – ahová a 2008-as U19-es csehországi Európa-bajnokságról elődöntősként kvalifikálták magukat Sisa Tibor irányításával. A tízéves évforduló alkalmából maguk a játékosok szerveztek közös vacsorát, amelyre korábbi edzőiket, a stábtagokat, a masszőröket, orvosokat is elhívták. Lapunk is beszámolt róla: Egervári Sándor súlyos betegséggel harcol, egy éve még a kórházban feküdt, most botra támaszkodva érkezett egykori csapatához, és arról beszélt, az a terve, hogy a botot is mielőbb elhagyhassa.

A létszám nem volt teljes, főleg a ma is külföldön játszók hiányoztak, de a csapat akkori egyik legjobbja, Németh Krisztián ott volt a Budán rendezett eseményen.

„Azt gondolom, nemcsak nekem, hanem sok társamnak is meghatározó élmény volt az egyiptomi világbajnokság – mondta a 37-szeres válogatott csatár. – Csapatként is szép sikereket értünk el, de nagyszerű érzés a többiekkel újra találkozni, felidézni a régi történeteket, amelyek közül néhányat talán az akkori edzőink sem ismernek, de ez így van rendjén. A videomegosztó oldalakon találni néhány jelenetet azokról a meccsekről, mindig jó érzés visszanézni a képsorokat – akár ezredik alkalommal is.”

Németh Krisztián történeteit nagy figyelemmel hallgatták a vendégek (Fotó: Dömötör Csaba)
Németh Krisztián történeteit nagy figyelemmel hallgatták a vendégek (Fotó: Dömötör Csaba)

A vacsoraasztal mellett aztán Sisa Tibor és Egervári Sándor beszélgetett arról, hogy a mai napig követik korábbi játékosaik karrierjét, Futács Márkó, a Mol Fehérvár támadója a paksi Szabó Jánossal vitatta meg csapataik közelmúltbéli bajnokiján történteket. A kötetlen, jó hangulatú összejövetel későn este ért véget.

Harmincévesek az egykori U20-asok – jó volt őket újra együtt látni.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik