U20: a magyar csapat egy félidő alatt elintézte a vb-riválist

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.29. 19:46
Az új-zélandi U20-as világbajnokságra készülő magyar korosztályos válogatott szerdán a felcsúti Pancho Arenában 3–0-ra legyőzte a szintén a május 30. és június 20. között esedékes vb-re hangoló Mianmart.

A Bernd Storck szövetségi edző első mérkőzésén március végén Mexikóval 1–1-es döntetlent játszó magyar csapatot azóta átalakította a német szakember, s Mianmar ellen könnyed győzelemre lehetett számítani.Mexikóval 1–1-es döntetlent játszó magyar csapatot azóta átalakította a német szakember, s Mianmar ellen könnyed győzelemre lehetett számítani.

A találkozó több mint félórás késéssel kezdődött, miután a vendég csapat késve érkezett meg a Pancho Arenába.

A magyarok a 3. percben megszerezték a vezetést a győri Mervó Bence góljával, majd két védő fejelt gólt az első félidőben. Előbb a paksi Lenzsér Bence, tíz perccel később a szigetszentmiklósi Osváth Attila bólintása után volt tehetetlen a vendégek kapusa.

A szünetben Storck három játékos kivételével a teljes csapatot lecserélte, de a fordulás után negyed órával a „késleltetett" váltások is megtörténtek. A felforgatott magyar csapat nem tudta annyira uralni a játékot, mint az első félidőben, az Új-Zélandon a házigazdákkal, valamint Ukrajnával és az Egyesült Államokkal összesorsolt mianmariak feljöttek a magyarok szintjére, de gólt nem szereztek.

A magyar csapat a világbajnokságon Nigériával, Brazíliával és Észak-Koreával szerepel egy csoportban.

A nyitó mérkőzést június elsején (magyar idő szerint reggel 6 órakor) a koreaiakkal játsszuk, Storck szerint a Mianmar elleni meccs a legmegfelelőbb a felkészülésre. Mianmar az októberi U19-es Ázsia-kupán Szaúd-Arábia legyőzésével az elődöntőig jutott, ott hosszabbítás után 3–2-re kikapott az Észak-Koreát a fináléban a rendes játékidőben 1–0-ra legyőző Katartól.

U20-AS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Mianmar 3–0
(3–0)
Felcsút
G: Mervó (3.), Lenzsér (20.), Osváth (30.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik