U19: nem sikerült a főpróba, nagyon kikaptunk Portugáliában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.22. 10:45
Az Európa-bajnoki selejtezők elitkörére készülő U19-es válogatott 4–0-ra kikapott Portugáliától a márciusi torna előtti utolsó felkészülési mérkőzésen.

A házigazda portugálok két éve megnyerték az U17-es Európa-bajnokságot, és bár a jelenlegi U19-es keretükből csak néhányan voltak tagjai az Eb-győztes válogatottjuknak, túlzás nélkül állítható, hogy Európa egyik legerősebb csapata ellen tartotta elitkörös főpróbáját a magyar csapat – írja az mlsz.hu.mlsz.hu.

A magyar együttes Hollandia mögött csoportmásoddiként jutott be az elitkörbe, a sorsolást a harmadik kalapból várta. Az első kalapból a selejtezőben Belgiumot és Svájcot is megelőző Macedóniát kaptuk, a másodikból a 2017-es U19-es Eb aranyérmesét, Angliát, a negyedikből Lettországot. A csoportunk mérkőzéseire Macedóniában kerül sor.

A hét csoportgyőztes kijut az Eb-re, amelyre júliusban Finnországban kerül sor. Az elitkör márciusban lesz, a mérkőzéseken az 1999. január 1. és az után született futballisták léphetnek pályára.

Az U19-es Eb egyben selejtező a 2019-es U20-as világbajnokságra.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Portugália–Magyarország 4–0 (1–0)

Magyarország:
Varga Ádám– Krebsz Máté, Csóka Dániel, Takács Zsombor, Berdó Máté– Stoiacovici Dávid, Tiefenbach Dániel, Kiss Bence– Bencze Márk, Torvund Alexander, Kiss Tamás

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik