U19-es válogatott: Mészöly Géza 18 fősre szűkítette a keretet

Vágólapra másolva!
2012.11.01. 10:19
Címkék
Az U19-es válogatott a bolgárokkal és az osztrákokkal harcolhat a továbbjutást érő két helyért a hazai rendezésű Eb-selejtezőn. A Mészöly Géza vezette szakmai stáb szerdán 18 fősre szűkítette a bő, 23 játékost számláló keretet, az utolsó gyakorlásokon már csak a tornára nevezett tizennyolc játékos vesz részt.  

Érdekesség, hogy a 16 mezőnyjátékos közül négyen 1995-ös születésűek, ők tavasszal a 17 évesek között szerepeltek az Eb-elitkörben, és még jövő ősszel is az U19-es válogatottat erősíthetik.

A mieink pénteken 13.30 órakor a bolgárok ellen kezdik meg szereplésüket a minitornán, egy győzelem óriási lépést jelenthetne a továbbjutás felé.

„Az első meccset megelőző edzőtáborozást arra használtuk ki, hogy védekezésben és támadásban is újra átvegyük a korábban már begyakorolt taktikai elemeket, ezzel párhuzamosan pedig a bolgárok elleni első mérkőzésre próbáltunk minél jobban felkészülni – mondta az mlsz.hu-nak Mészöly Géza. – A bolgárok több mérkőzését is meg tudtuk nézni DVD-n, a látottak alapján elmondható, hogy modern, támadó futballt játszanak, a keretüket agresszív, fizikálisan erős játékosok alkotják.”

„Az osztrákok futballja sokat fejlődött az elmúlt években, az utánpótlás terén végzett szisztematikus munkájuk meghozta a gyümölcsét, minden korosztályban rendkívül erős csapataik vannak. Nem lebecsülve az andorraiakat, úgy vélem, hogy a továbbjutást érő helyezésekbe ők nem fognak tudni beleszólni, magyar-osztrák-bolgár versenyfutás várható az első két helyért. Az a célunk, hogy az első két meccset győzelemmel zárjuk, mert így az utolsó játéknap előtt megvalósíthatjuk a célunkat, és az osztrákok elleni tévés meccsen felszabadultan játszhatunk a csoport első helyéért.”

 

A SZŰKÍTETT U19-ES KERET
Kapusok: Banai Dávid (UTE), Nagy Gergő (Győri ETO)
Védők: Botka Endre (Honvéd-MFA), Hangya Szilveszter (MTK Budapest), Kocsis Gergő (Augsburg), Szilvási Péter (Greuter Fürth), Tamás Krisztián (AC Milan), Zsirai Martin (Illés Akadémia)
Középpályások: Farkas Aurél (Honvéd-MFA), Kalmár Zsolt (Győri ETO), Lőrinczy Attila (Honvéd-MFA), Pintér András (MTK Budapest)
Támadók: Bese Barnabás (MTK Budapest), Bobál Gergely (Honvéd-MFA), Kleinheisler László (PFLA), Novothny Soma (Napoli), Szécsi Márk (DVSC), Varga Szabolcs (Vasas)

 

AZ EB-SELEJTEZŐ PROGRAMJA
november 2., péntek:
Ausztria–Andorra, Tatabánya, 13.30
Magyarország–Bulgária Telki, 13.30
november 4., vasárnap:
Ausztria–Bulgária, Tatabánya, 13.30
Andorra–Magyarország, Telki, 13.30
november 7., szerda:
Magyarország–Ausztria, Telki, 13.30
Bulgária–Andorra, Tatabánya, 13.30

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik