U19-es válogatott: kikaptunk Izraeltől, harmadik hely Szerbiában

www.mlsz.hu www.mlsz.huwww.mlsz.hu www.mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2010.09.08. 22:13
A magyar U19-es válogatott szerdán lejátszotta utolsó mérkőzését is a szabadkai Vilotics-emléktornán. A mieink hiába vezettek, és játszottak fölényben szinte végig az Izrael elleni találkozón, az ellenfél fordított, és 2–1-es győzelmet aratott. Együttesünk a házigazda szerbek és az izraeliek mögött, de az ukránokat megelőzve a harmadik helyen fejezte be a tornát.

Az ukránok legyőzése után csapatunk a második hely megszerzéséért lépett pályára Izrael ellen, Szepessy László szövetségi edző a Nacsa Péter – Szolnoki Roland, Baráth Botond, Jagodics Márk, Tóbiás Zsolt (Farkas Márk, 53.) – Németh László (Windecker József, 69.), Batizi-Pócsi Balázs (Horváth Barna, 77.), Czár Richárd – Skriba Máté (Ugrai Roland, 46.), Volent Roland (Kovács István, 53.), Ponczók Csaba összeállításban szerepeltette együttesét.

Csapatunk az első félórában fölényben játszott, és a 33. percben Ponczók Csaba góljával megérdemelten szerzett vezetést. Az izraeliek azonban a 40. percben egy magyar szöglet után vezetett kontra végén egyenlítettek, ezzel döntetlennel zárult a félidő. A fordulás után egy peches találattal fordított az ellenfél: az 51. percben Jagodics Márk öngóljával lett 1–2 az állás. A folytatásban a mieink felvállalták a nyílt támadójátékot, több kihagyhatatlannak tűnő helyzetet is kialakítottak, ám sorra elpuskázták a lehetőségeket. Az eredmény a lefújásig már nem változott, ellenfelünk 2–1-re nyert, így a mieink a harmadik helyen zárták a tornát Szerbia és Izrael mögött.

„A torna legkönnyebben nyerhető meccsét játszottuk, de hiába vezettünk, végül nem sikerült a pontszerzés – nyilatkozta a mérkőzés után Szepessy László. – Sajnos pontatlanul játszottunk, aminek az esős, csúszós pályán kívül a fáradtság volt az oka, hiszen néhány nap alatt harmadik mérkőzésükön léptek pályára futballistáim. Már az első játékrészben eldönthettük volna a mérkőzést, a szünetben fel is hívtam a figyelmet arra, hogy ha nem sikerült gólt szereznünk, akkor ez megbosszulhatja magát a későbbiekben. A második félidőben mindent egy lapra feltéve támadtunk, három óriási ziccerünk is volt, kicsit bosszús voltam, hogy ezekből egyet sem tudtunk értékesíteni. Szakmailag hasznos volt a torna, megismertem a játékosokat, megfigyelhettem, hogyan szerepelnek versenyhelyzetben, és sok fontos tanulságot vonhattunk le a jövőre nézve. Láttam sok szép dolgot, de sok buta hibát is, amelyeket a későbbiekben nem követhetünk el. Sajnos a játékosok nincsenek folyamatos játékban, és ez meglátszik a pályán is, a meccsek végén már érezhető a fáradtság, és így nehéz kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik