HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2014.10.16 19:14 Frissítve: 2015.03.22 01:47

U19-es válogatott: a Liverpool védője egy év után tért vissza

Polgár Kristóf, a Liverpool védője tavaly őszi térdműtétje után újra meghívást kapott a korosztályos labdarúgó-válogatottba.

 

U19-es válogatottunk szerdán lejátszotta a novemberi Eb-selejtezők előtti utolsó edzőmérkőzését. A Videoton FC második csapata elleni összecsapáson pályára lépett Polgár Kristóf, a Liverpool FC játékosa is, aki hosszú, közel egyéves kihagyás után térhetett vissza a korosztályos válogatottba.

A hátvéd tavaly októberben, a sajátjánál eggyel magasabb korosztály válogatottjában szerepelve, az angolok elleni U19-es meccsen még pályára lépett, de nem sokkal később klubcsapatában keresztszalag-szakadást szenvedett, és novemberi műtétje után hosszú hónapokat kellett kihagynia.

Hosszú és kemény rehabilitációt követően idén nyáron visszatérhetett a pályára, és bár egyelőre még nem kapja meg ugyanazt a meccsterhelést, mint a sérülése előtt, novemberben az egyik kulcsembere lehet az U19-es válogatottnak az Eb-selejtező tornán.

- Nehéz évem volt, alaposan próbára tett ez a térdsérülés. Kemény volt a rehabilitáció, de a Liverpoolnál sokat segítettek, mindenben támogattak a felépülésem ideje alatt – mondta Polgár az mlsz.hu-nak a védő. – Most már szerencsére nincs semmi baj a térdemmel, az erőnlétem talán jobb is, mint a sérülés előtt volt, a csúcsformám visszanyeréséhez azonban kell némi idő, ugyanis nyár óta még csak három-négy meccset tudtam végigjátszani. Rengeteg időt kellett kihagynom, de szerintem vissza tudom verekedni magam arra a szintre, ahol egy éve voltam, sőt, akár jól is kijöhetek ebből a sérülésből.”

„Rövid távon az a célom, hogy megszilárdítsam a helyemet a Liverpool korosztályos csapatában, aztán minél közelebb kerüljek az U21-hez, és elérjem, hogy egy-egy alkalommal a felnőtt együttessel készülhessek. Sokat kell küzdenem ezekért a célokért, mert az U21-ben már nagyon jó képességű védők játszanak, de van esélyem, egy velem egykorú védőtársamnak már sikerült bekerülnie a csapatba.”

Ami az U19-es válogatottat illeti: Polgár Kristóf szerint egy év alatt sokat lépett előre az együttes, és jó eséllyel lép pályára novemberben a hazai rendezésű Eb-selejtezőn, ahol a szlovák, a szlovén és az azeri válogatott ellen játszik a továbbjutásért.

„Jó volt tapasztalni, hogy rengeteget gyorsult a játékunk, a srácok sokat fejlődtek az elmúlt egy év alatt. Nehéz ellenfeleink lesznek, a szlovákoktól és a szlovénoktól is agresszív, kemény játékra számíthatunk, de bizakodó vagyok az esélyeinket illetően. A legfontosabb, hogy nekünk is az ellenfelekéhez hasonló mentalitással kell pályára lépnünk, és akkor nem marad el a várt továbbjutás.”

2019.01.16 17:42:58

Magyar válogatott P. K.

Ha kijutunk, akár sorsolás is dönthet a németek elleni csata helyszínéről. Női BL-döntő 1000 forintért!

2019.01.06 23:15:05

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Nemcsak a futball honi, hanem a magyar szurkoló lélektana is tökéletesen egyedi ugyanis, hogy lenne párja a világon, nehezen hiszem el.

2019.01.06 08:52:48

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

„Örülök az otthonról érkező jó híreknek. Van kikre építenie Marco Rossinak.”

2019.01.05 23:28:21

Magyar válogatott VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Kicsit szomorúan figyelem a trendet, hogy az élvonalban futball­bábel uralkodik…

2019.01.05 21:49:04

Magyar válogatott nemzetisport.hu