HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2014.10.16 19:14 Frissítve: 2015.03.22 01:47

U19-es válogatott: a Liverpool védője egy év után tért vissza

Polgár Kristóf, a Liverpool védője tavaly őszi térdműtétje után újra meghívást kapott a korosztályos labdarúgó-válogatottba.

HIRDETÉS

 

U19-es válogatottunk szerdán lejátszotta a novemberi Eb-selejtezők előtti utolsó edzőmérkőzését. A Videoton FC második csapata elleni összecsapáson pályára lépett Polgár Kristóf, a Liverpool FC játékosa is, aki hosszú, közel egyéves kihagyás után térhetett vissza a korosztályos válogatottba.

A hátvéd tavaly októberben, a sajátjánál eggyel magasabb korosztály válogatottjában szerepelve, az angolok elleni U19-es meccsen még pályára lépett, de nem sokkal később klubcsapatában keresztszalag-szakadást szenvedett, és novemberi műtétje után hosszú hónapokat kellett kihagynia.

Hosszú és kemény rehabilitációt követően idén nyáron visszatérhetett a pályára, és bár egyelőre még nem kapja meg ugyanazt a meccsterhelést, mint a sérülése előtt, novemberben az egyik kulcsembere lehet az U19-es válogatottnak az Eb-selejtező tornán.

- Nehéz évem volt, alaposan próbára tett ez a térdsérülés. Kemény volt a rehabilitáció, de a Liverpoolnál sokat segítettek, mindenben támogattak a felépülésem ideje alatt – mondta Polgár az mlsz.hu-nak a védő. – Most már szerencsére nincs semmi baj a térdemmel, az erőnlétem talán jobb is, mint a sérülés előtt volt, a csúcsformám visszanyeréséhez azonban kell némi idő, ugyanis nyár óta még csak három-négy meccset tudtam végigjátszani. Rengeteg időt kellett kihagynom, de szerintem vissza tudom verekedni magam arra a szintre, ahol egy éve voltam, sőt, akár jól is kijöhetek ebből a sérülésből.”

„Rövid távon az a célom, hogy megszilárdítsam a helyemet a Liverpool korosztályos csapatában, aztán minél közelebb kerüljek az U21-hez, és elérjem, hogy egy-egy alkalommal a felnőtt együttessel készülhessek. Sokat kell küzdenem ezekért a célokért, mert az U21-ben már nagyon jó képességű védők játszanak, de van esélyem, egy velem egykorú védőtársamnak már sikerült bekerülnie a csapatba.”

Ami az U19-es válogatottat illeti: Polgár Kristóf szerint egy év alatt sokat lépett előre az együttes, és jó eséllyel lép pályára novemberben a hazai rendezésű Eb-selejtezőn, ahol a szlovák, a szlovén és az azeri válogatott ellen játszik a továbbjutásért.

„Jó volt tapasztalni, hogy rengeteget gyorsult a játékunk, a srácok sokat fejlődtek az elmúlt egy év alatt. Nehéz ellenfeleink lesznek, a szlovákoktól és a szlovénoktól is agresszív, kemény játékra számíthatunk, de bizakodó vagyok az esélyeinket illetően. A legfontosabb, hogy nekünk is az ellenfelekéhez hasonló mentalitással kell pályára lépnünk, és akkor nem marad el a várt továbbjutás.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.20 23:15:50

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Zsiborás Gábort, az FTC és az MTK négyszeres válogatott labdarúgóját ma huszonöt éve, szeptember 21-én több százan kísérték el az utolsó útjára a Farkasréti temetőben. Felesége megrendülten fogadta a részvétnyilvánításokat, az ikrek pedig nagy valószínűséggel képtelenek voltak felfogni, feldolgozni mi történik körülöttük.

2018.09.13 13:23:22

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Szolid öröm, kitörő feszültség, végül ölelés és mosoly.

2018.09.12 22:38:45

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Egy szövetségi kapitány maximum annyit tehet, amennyit Marco Rossi tett a görög meccs előtt. Hogy hitet ad a majd’ egy éve nyeretlen társaságnak, önbizalmat a cselekhez, a lövésekhez, például a korábbi akadémiai reménységeknek.

2018.09.12 22:40:33

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Lesz első az egyenlők között.

HIRDETÉS
HIRDETÉS